Εγκρίθηκαν οι νέες κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Ρωσίας -Θα καθυστερήσει η εφαρμογή τους


Οι νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας υιοθετήθηκαν τελικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Είναι ένα ακόμη βήμα απέναντι στο Κρεμλίνο, για τη στάση της χώρας στην ουκρανική κρίση, αν και θα δοθεί χρόνος στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι νέες κυρώσεις, που είχαν αποφασιστεί την περασμένη Παρασκευή θα τεθούν σε ισχύ μέσα στις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν φαν Ρομπάι, ώστε να δοθεί χρόνος στη Μόσχα να συνεχίσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ανατολική Ουκρανία.

«Οι κυρώσεις θα τεθούν σε εφαρμογή (...) εντός των επόμενων ημερών. Ετσι θα υπάρξει χρόνος για την αποτίμηση της εφαρμογής της συμφωνίας εκεχειρίας (στην Ουκρανία) και του ειρηνευτικού σχεδίου», ανέφερε στην ανακοίνωσή του μετά την έκτακτη συνεδρίαση των πρεσβευτών των 28 χωρών-μελών της ΕΕ.

«Αναλόγως με την κατάσταση επί του πεδίου, η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει έτοιμη να αναθεωρήσει τις συμφωνημένες κυρώσεις εν μέρει ή στο σύνολό τους», πρόσθεσε ο Ρομπάι, σημειώνοντας ότι ο στόχος των Βρυξελλών είναι να ενθαρρύνουν «την αλλαγή πορείας στις ενέργειες της Ρωσίας που αποσταθεροποιούν την ανατολική Ουκρανία».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία νεότερη πληροφορία για τις νέες κυρώσεις, το πλήρες περιεχόμενο των οποίων θα αποκαλυφθεί όταν δημοσιευτούν στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ. Η διαδικασία αυτή ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα γίνει προτού να περάσουν αρκετές ημέρες.

Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!