Θεσσαλονίκη - Παιδεία: Έντονες διαμαρτυρίες για το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης


Eνημέρωση για δράσεις ενάντια στη συμμετοχή φασιστικού ψηφοδελτίου στο ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης

Την Παρασκευή 10 Οκτώβρη εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. της Δυτικής Θεσ/νίκης, μέλη των Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., Συλλόγων Π.Ε. και ΕΛΜΕ και αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και του ΑΠΥΣΠΕ και άλλοι εκπαιδευτικοί έκαναν παράσταση στη Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης απαιτώντας την ακύρωση ψηφοδελτίου με τον τίτλο "Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών" και τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών της εγκληματικής συμμορίας, του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής στις εκλογές αιρετών για το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσσαλονίκης.


Οι συγκεντρωμένοι καταγγείλαμε τη Δ/νση Π.Ε. για την αποδοχή του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου η οποία
α) έγινε κατά παράβαση της εγκυκλίου με την οποία προκηρύχθηκαν οι εκλογές αφού το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο και οι αιτήσεις των υποψηφίων του ούτε κατατέθηκαν στους Συλλόγους Π.Ε., ούτε ενημερώθηκαν οι Σύλλογοι γι αυτό ούτε ενέκριναν τη συμμετοχή του στις εκλογές, πράγμα που δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν με δεδομένο ότι τα καταστατικά της Δ.Ο.Ε. και των Συλλόγων δεν επιτρέπουν τη φασιστική δράση
β) όπως φαίνεται ακόμη και από τον τίτλο του, πολύ δε περισσότερο από τις γνωστές αντιλήψεις και τη δράση της Χ.Α., ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο αντιβαίνει τους σκοπούς της εκπαίδευσης, τις αρχές της παιδαγωγικής επιστήμης τους στόχους και τις αρχές  λειτουργίας του συνδικαλιστικού κινήματος

Από την πλευρά της Δ/νσης αναφέρθηκε ότι σε σχετικό ερώτημα που κατατέθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. (στις 9/10 και κατόπιν της πρώτης παρέμβασης από την πλευρά μας και απαίτησης μη αποδοχής του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου) και αφορούσε τη δυνατότητα συμμετοχής στις εκλογές ψηφοδελτίου με τον όρο «Εθνικιστικό» στον τίτλο του, η απάντηση του Υ.ΠΑΙ.Θ. ήταν ότι «δεν τίθεται οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς την ονοματολογία των συνδυασμών» και με βάση αυτή την απάντηση η Δ/νση ανακήρυξε τελικά στις την υποψηφιότητα και του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου.

Οι συγκεντρωμένοι εκπαιδευτικοί καταγγείλαμε τόσο τη Δ/νση Π.Ε. Δυτικής Θες/νίκης όσο και τις υπερκείμενες υπηρεσίες (Περιφερ. Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας, στην οποία επίσης απευθύνθηκαν εκπρόσωποί μας, καθώς και το Υ.ΠΑΙ.Θ.) και καταθέσαμε την παρακάτω ένσταση κατά της συμμετοχής του ψηφοδελτίου στις εκλογές. Κοινοποιώντας δε την ένσταση στη ΔΟΕ και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., καλούμε τα Δ.Σ. τους να πάρουν θέση και να αποτρέψουμε όλοι μαζί τους φασίστες να ποτίσουν με το δηλητήριο τους την εκπαίδευση και το συνδικαλιστικό μας κίνημα.

ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

ΕΝΣΤΑΣΗ

κατά της συμμετοχής του ψηφοδελτίου «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» στις εκλογές ΠΥΣΠΕ Δυτ. Θεσ/νίκης


ΠΡΟΣ:
-τη Δ/νση Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης
-την Περιφερ. Δ/νση Π.Ε. και Δ.Ε. Κεντρ. Μακεδονίας
-το Υ.ΠΑΙ.Θ.
ΚΟΙΝ:
-Δ.Ο.Ε.
-Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.Οι υπογράφοντες εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Π.Ε. Δυτ. Θεσ/νίκης καταθέτουμε ένσταση κατά της συμμετοχής του ψηφοδελτίου «Εθνικιστικό Μέτωπο Εκπαιδευτικών» στις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε Δυτ. Θεσ/νίκης.
Το ψηφοδέλτιο αυτό αποτελείται από φορείς φασιστικών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών και ναζιστικών ιδεών, πράγμα που αντίκειται στους σκοπούς της εκπαίδευσης (Ν. 1566/85 και λοιπό νομοθετικό πλαίσιο) ενώ για την υποβολή δεν τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες («Υποβολή των υποψηφιοτήτων με τη φροντίδα και ευθύνη των οικείων συνδικαλιστικών οργανώσεων» - ΑΔΑ: ΒΖ9Υ9-ΘΨΠ/18-9-2014) και δεν υπήρξε η συναίνεση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε., πράγμα τα οποίο δεν μπορεί να γίνει αφού οι φασιστικές ιδέες και δράσεις δεν επιτρέπονται και από τα καταστατικά της Δ.Ο.Ε. και των Εκπαιδευτικών Συλλόγων.
Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε την τήρηση των προβλεπόμενων από την ΑΔΑ: ΒΖ9Υ9-ΘΨΠ/18-9-2014 διαδικασιών και την ακύρωση του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου στις εκλογές για το ΠΥΣΠΕ Δυτικής Θεσ/νίκης.
Θεσ/νίκη 10/10/2014
[Ακολουθούν 15 υπογραφές: μέλους του Δ.Σ. τη Δ.Ο.Ε., του αιρετού του ΠΥΣΠΕ και του αιρετού του ΑΠΥΣΠΕ, μελών των Δ.Σ. των Συλλόγων Π.Ε. και εκπαιδευτικών της Δ/νσης Δυτ. Θεσ/νίκης]


Διαβάστε την ανακοίνωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Π.Ε. εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!