Γιάννης Αμανατίδης: Η κυβέρνηση οδεύει προς ένα νέο μηνμόνιο, όπως κι αν ονομαστεί [video]


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ  ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ:     Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ.    
                                  (ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ LIVE U  ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΠΗ ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ)

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οδεύει προς ένα νέο, πιο επώδυνο μνημόνιο, όπως κι αν ονομαστεί τελικά αυτό. Στη συνέχεια ο βουλευτής  επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ αναφορικά με την αλλαγή των εφαρμοστικών νόμων, τη ρήτρα ανάπτυξης και τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Ακόμη, υποστήριξε πως το πρωτογενές πλεόνασμα που προβλέπεται στον προϋπολογισμό του 2015 και ανέρχεται στο 4% θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά και μόνο τις απαιτήσεις των δανειστών.
Ο  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν εμπιστεύεται αυτήν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαπραγμάτευση ‘’γιατί έχει υπογράψει τα πάντα’’ και είναι ανάγκη να διεξαχθούν άμεσα εκλογές και έπειτα εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας με ευρεία συναίνεση. Η  ΝΔ δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της για τη διαπραγμάτευση του χρέους, χρησιμοποιώντας άλλη γλώσσα στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό και υπογράμμισε ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό η χώρα να γυρίσει σελίδα, σκοπός όμως που δεν πρόκειται να επιτευχθεί ‘’με τα παλιά υλικά’’.

Αθήνα 13/10/2014

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!