Απαλλάχθηκαν κατηγορούμενοι για υπόθεση προμηθειών αιμοδυναμικού υλικού


Απαλλάχθηκαν των κατηγοριών τους συνολικά 85 άτομα που κατηγορούνταν για την υπόθεση των προμηθειών αιμοδυναμικού υλικού στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Παπανικολάου και Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης.
Με βούλευμά του που δημοσίευσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης απάλλαξε όλους τους κατηγορούμενους από τις βαρύτατες κατηγορίες που -κατά περίπτωση- τους βάρυναν. Ανάμεσα σε όσους είχαν καταστεί κατηγορούμενοι ήταν γιατροί, ιδιοκτήτες φαρμακοβιομηχανιών, εκπρόσωποι προμηθευτριών εταιρειών υγειονομικών υλικών, στελέχη των νοσοκομείων, όπως επίσης διοικητικοί υπάλληλοι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων κ.ά.
Η υπόθεση είχε διερευνηθεί από οικονομικούς επιθεωρητές, που στο πόρισμα τους είχαν διαπιστώσει παρατυπίες σε ό,τι αφορά τους διαγωνισμούς στην προμήθεια των υλικών. Οι εμπλεκόμενοι γιατροί, κατά την ανάκριση, τόνισαν ότι το έργο της αξιολόγησης των προτεινόμενων υλικών αιμοδυναμικού εργαστηρίου ήταν εξαιρετικά δύσκολο και αρνήθηκαν ότι ευνόησαν συγκεκριμένες εταιρείες. Όπως υποστήριξαν απέκλεισαν από τους διαγωνισμούς εταιρείες των οποίων τα υλικά δεν διέθεταν τις απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές.

Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!