Κωδικός μετατρέπει κάθε συσκευή που συνδέεται με USB σε εργαλείο για χάκερ

Ένας ηλεκτρονικός κωδικός ικανός να μετατρέψει κάθε συσκευή που συνδέεται με στικάκι USB σε πλατφόρμα κυβερνοεπιθέσεων κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, σύμφωνα με το δίκτυο BBC.

Δύο ερευνητές ειδικευμένοι σε θέματα διαδικτυακής ασφάλειας έγραψαν τον συγκεκριμένο κωδικό και τον δημοσίευσαν στο Ίντερνετ. Στόχος τους είναι να υποχρεώσουν τις εταιρείες που κατασκευάζουν αντι-ιικά προγράμματα για ηλεκτρονικούς υπολογιστές και «έξυπνες» φορητές συσκευές να προνοήσουν ώστε να μην είναι δυνατή η εξάπλωση ιών μέσω της χρήσης USB στικς.
Οι δύο ερευνητές είναι ο 'Ανταμ Κοντίλ και ο Μπράντον Ουίλσον. Σύμφωνα με το BBC, οι δυο τους παρουσίασαν τον κωδικό τους σε συνέδριο σχετικά με το "χάκινγκ", που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στο Ντέρμπι της Μεγάλης Βρετανίας. «Παρουσιάζουμε δημόσια τον κώδικα γιατί πιστεύουμε ότι πληροφορίες όπως αυτές θα βοηθήσουν στην καταπολέμηση των κυβερνοεπιθέσεων και του ψηφιακού εγκλήματος.Το κοινό πρέπει να γνωρίζει» δήλωσε ο Μπράντον Ουίλσον.

 http://www.fpress.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!