Ένωση Γονέων Κορδελιού-Ευόσμου: Χρήματα για την Παιδεία απο την επιβολή τέλους 0,5% υπέρ σχολ. στέγης σε όλα τα νόμιμα κονδύλια που σχεδόν δωρεάν έλαβαν οι τράπεζες με τον Ν.3723/2008. [φώτο]


ρεπορτάζ avatonpress.gr

Διαμαρτυρία της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού - Ευόσμου σήμερα το πρωί μπροστά στο Δημαρχείο του Δήμου με την στήριξη του ίδιου του Δήμου, για το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης που αντιμετωπίζει τόσο ο Εύοσμος, όσο και το Ελευθέριο Κορδελιό. Στην εκδήλωση μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων & Κηδεμόνων Κορδελιού - Ευόσμο "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" κ Καραπουλουτίδου Αντωνία και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ελευθερίου - Κορδελιούκ Κοκονάς Θανάσης.Την συμπαράστασή και στήριξή του δήλωσε και ο δήμαρχος κ Πέτρος Σούλας. Στο τέλος της διαμαρτυρίας αναγνώσθηκε ψήφισμα που θα σταλεί σε όλους τους αρμόδιους φορείς. 

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Κορδελιού - Ευόσμου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κινητοποίηση που διοργάνωσε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου  Κορδελιού - Ευόσμου "Αριστοτέλης"  σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ελευθερίου-Κορδελιού  στην πλατεία Ευόσμου, για το φλέγον θέμα της σχολικής στέγης και των υπολοίπων προβλημάτων της Παιδείας.

Mαζική ήταν η συμμετοχή των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και άλλων φορέων του Δήμου.  Χαιρετισμό απύφθηναν, ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Σούλας, εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων και εκπρόσωποι των  συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου "Αριστοτέλης", κ. Αντωνία Καραπουλουτίδου τόνισε  πως είναι αδιανόητο για έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας να συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα χρόνια προβλήματα  και πάγιες ελλείψεις στην Παιδεία. «Λέμε ΟΧΙ στις αίθουσες με γυψοσανίδες, στις αίθουσες σε υπόγεια, στις αίθουσες σε διαδρόμους, στις αίθουσες ΚΙΒΟ,  στις αίθουσες στα Γυμναστήρια! Δεν δεχόμαστε η μεγαλύτερη μαθητική κοινότητα της Βορείου Ελλάδος η οποία αριθμεί 18.500 μαθητές  να απαξιώνεται, να περιθωριοποιείται και να διεκδικεί το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Ελευθερίου- Κορδελιού κ. Θανάσης Κοκονάς επισήμανε  πως πρέπει άμεσα να δοθούν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της σχολικής κοινότητας. Τόνισε πως:  «Οι μαθητές και οι γονείς διεκδικούν γνώση κι όχι απόγνωση. Θέλουν να μάθουν, θέλουν όμως και να ζήσουν. Οι γονείς αναγκαζόμαστε να χρυσοπληρώνουμε με πάνω από 3 δισ. ευρώ αμφιβόλου αξίας ιδιωτικές υπηρεσίες, για να συμπληρώσουμε τα ελλείμματα του δημόσιου σχολείου. Η οικογενειακή μας ζωή έχει εξαφανιστεί στην ανεργία ή στην καλύτερη στην εκ περιτροπής εργασία  και στο πηγαινέλα στα φροντιστήρια, στις ξένες γλώσσες, στα αθλητικά κέντρα».

Την πλήρη συμπαράσταση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου στις διεκδικήσεις των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων εξέφρασε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας. «Ενώνουμε τη φωνή μας και συμπορευόμαστε, διεκδικώντας εδώ και τώρα λύση στο τεράστιο πρόβλημα της σχολικής στέγης. Ο Δήμος μας χρειάζεται νέα σχολεία. Οι αντοχές εξαντλήθηκαν και απαιτούμε άμεσα τη δρομολόγηση έργων και παρεμβάσεων για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να διεκδικήσουμε μέχρι εσχάτων το δίκαιο και αυτονόητο αίτημα για μια αξιοπρεπή Δημόσια Εκπαίδευση για την πολυπληθή και αδικημένη μαθητική μας κοινότητα» τόνισε ο κ. Σούλας.

Οι γονείς υποσχέθηκαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, αναγνώστηκε ψήφισμα το οποίο  θα σταλεί σε όλους τους αρμοδίους.


ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 26-11-2014 ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ‘ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ’

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ
·           Τα μαθήματα σε υπεράριθμα τμήματα, σε αίθουσες με γυψοσανίδες, σε υπόγεια σε διαδρόμους, σε kibo και σε γυμναστήρια.
·           Τους «αρμόδιους» για τις ψεύτικες υποσχέσεις τους.
·           Τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικό  και βοηθητικό προσωπικό στα σχολεία.
·           Τον παραγκωνισμό των μαθητών των ειδικών σχολείων.
·           Την ελλειμματική χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
·           Την οικονομική εξαθλίωση των μαθητών και των γονέων τους.
·           Την αποσιώπηση του γεγονότος ότι, ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου είναι ο Δήμος της Ελλάδας, με την εντονότερη ατμοσφαιρική ρύπανση.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
·           Δημόσια Δωρεάν Παιδεία για όλους.
·           Την άμεση τοποθέτηση δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία για την κάλυψη των κενών.
·           Την πλήρης λειτουργία των τμημάτων ολοημέρου, ένταξης, ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας.
·           Την διάθεση των απαιτούμενων κονδυλίων από την Πολιτεία για την αποζημίωση των 10 οικοπέδων  κάτω της περιφερειακής οδού χαρακτηρισμένων ως χώρων σχολικής στέγης.
·           Την άμεση ανέγερση στο Δήμο μας, δύο Δημοτικών Σχολείων, ενός Γυμνασίου, ενός Λυκείου, ενός Σχολείου Ειδικής Αγωγής και 2 Νηπιαγωγείων.
·           Την αύξηση των δαπανών του προϋπολογισμού για την Παιδεία στο 5%.
·           Να σταματήσει η τρόικα να παρεμβαίνει σε θέματα υγείας και παιδείας.
·           Τα παιδιά μας να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.
·           Κανένας μαθητής χωρίς τα στοιχειώδη: σπίτι, τροφή, ρεύμα, νερό, θέρμανση.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
·        Επειδή διαρκώς ακούγεται πως δεν υπάρχουν λεφτά για την Παιδεία, προτείνουμε την επιβολή τέλους 0,5% υπέρ της σχολικής στέγης, σε όλα τα νόμιμα κονδύλια που σχεδόν δωρεάν έλαβαν οι τράπεζες με τον Ν. 3723/2008.

ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ
·           Να μην σταματήσουμε να διεκδικούμε μέχρι να δικαιωθούμε.
·           Όποιος παίζει με την αξιοπρέπεια των παιδιών μας, θα μας βρει μπροστά του.


Διαβάστε την ομιλία της κ Αντωνίας Καραπουλουτίδου, προέδρου της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" εδώ

Διαβάστε την ομιλία του κ Κοκονά Θανάση, προέδρου της Ένωσης Γονέων Ελευθερίου - Κορδελιού εδώ


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!