Γρηγόρης Εδιρνέλης: Γιατί η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ -ΑΝΑΤΡΟΠΗ καταψήφισε τον προυπολογισμό του 2015


                Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ   για τον  Προϋπολογισμό του  2015
       Η παράταξη μας, πιστή στις προγραμματικές δεσμεύσεις και στις βασικές                   ιδρυτικές της αρχές καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ωραιοκάστρου επισημαίνοντας σε γενικές γραμμές  τα παρακάτω:
·         Είναι εμφανής ο ασφυκτικός έλεγχος του παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των δήμων που έχουν επιβάλει οι κυβερνήσεις των μνημονίων  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια την έλλειψη αυτοτέλειας των Δήμων στην κατάρτιση του προϋπολογισμού.
·         Η έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού  και επιχειρησιακών στόχων.
·         Η γραφειοκρατική και λογιστική απεικόνιση  του προϋπολογισμού (παρά τις αναλυτικές επεξηγήσεις και τις φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ο αντιδήμαρχος κ. Τσακαλίδης και οι  υπάλληλοι  τόσο στην οικονομική όσο και στην τεχνική υπηρεσία του δήμου) χωρίς όραμα, στόχους και την κοινωνική ευαισθησία που απαιτούν  οι καιροί.
·         Η συνέχιση μιας τυπικής διαδικασίας που αναπαράγει τα αδιέξοδα που οδήγησαν στα σημερινή κατάσταση την Τ.Α.
·         Η ανυπαρξία του συμμετοχικού σχεδιασμού στον προϋπολογισμό. Κανείς φορέας και συλλογικότητα δεν ρωτήθηκε και δεν κατέθεσε προτάσεις για την διαμόρφωσή του.
·         Η απουσία αναπτυξιακού σχεδιασμού και απορρόφησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων .
·         Η εισπρακτική λογική και η αναζήτηση αμέσων ή εμμέσων εσόδων από τους δημότες.
·         Τα συσσωρευμένα προβλήματα που «κληρονόμησε» όπως ισχυρίζεται, η σημερινή διοίκηση  από την προηγούμενη, τα οποία όμως προφανώς αναπαράγει και αυτή γιατί εφαρμόζει  ακριβώς την ίδια πολιτική.
·         Η σιωπηλή αποδοχή των κυβερνητικών επιλογών στον τομέα της αυτοδιοίκησης και η επικείμενη παράδοση των λειτουργιών της στα ιδιωτικά συμφέροντα.
·         Η  ανυπαρξία ισόρροπης ανάπτυξης  και αναλογικής ανταποδοτικότητας σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου μας.
·         Η διαχείριση ουσιαστικά της «φτώχιας» στα δημοτικά δρώμενα και η απουσία καταγγελτικού λόγου απέναντι στην κεντρική εξουσία που «στραγγαλίζει» την  αυτονομία και την αυτοτέλεια της Τ.Α.
 Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ και δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Εδιρνέλης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!