Τελική καταδίκη για μπίζνα με διορισμούς

Υποσχόταν στους ψηφοφόρους του, έναντι αδράς αμοιβής, θέσεις στο Δημόσιο.
Ευάγγελος Παπανικολάου, τ. βουλευτής Αργολίδας Πουλώντας υψηλές γνωριμίες με υπουργούς και πολιτικούς, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας και χρησιμοποιώντας ως δέλεαρ το διορισμό των παιδιών τους στο Δημόσιο, σε δήμους και τράπεζες και μάλιστα χωρίς να περάσουν το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, έπεισε εννέα γονείς να καταθέσουν σε λογαριασμό στην Τράπεζα Πίστεως από 4.402 έως 13.205 ευρώ.
Πρόκειται για τον Ευάγ. Παπανικολάου, τέως βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ., το 1989 αλλά και την περίοδο 1990 - 1993, ο οποίος καταδικάστηκε και με τη βούλα του Αρείου Πάγου σε πενταετή κάθειρξη για απάτη κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια. Μαζί με το συνεργάτη του, επιχειρηματία Στ. Στέργιο, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 5 χρόνων, κατόρθωσαν να αποσπάσουν με αυτό τον τρόπο από τους γονείς συνολικά 73.366 ευρώ.
Ο Αρειος Πάγος απέρριψε τις αναιρέσεις του τ. βουλευτή και του επιχειρηματία και επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία το διάστημα από τον Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1997 τέλεσαν κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια τις κατηγορίες που τους αποδίδονται «με σκοπό τον ορισμό εισοδήματος και έχοντας σταθερή ροπή προς τη διάπραξη τέτοιων εγκλημάτων ως στοιχείο της προσωπικότητάς τους».
Οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη και ότι δεν παραβίασε τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Οπως αναφέρεται στην καταδικαστική απόφαση «με περισσότερες από μια πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ιδίου εγκλήματος, ενεργώντας με πρόθεση και από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του, Στυλιανό Στεργίου, και με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένες περιουσίες, πείθοντας κάποιους σε πράξη, με την εν γνώσει του παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών, το δε συνολικό όφελος και η ζημιά που προξενήθηκε, ανέρχεται στο ποσό των 73.366 ευρώ».

Πηγή: www.enet.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!