Γιάννης Αμανατίδης: «Μετατρέπετε τους επιστημονικούς ερευνητές σε ραβδοσκόπους κεφαλαίων»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μετατρέπετε τους επιστημονικούς ερευνητές σε ραβδοσκόπους κεφαλαίων»
  Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014 κατά τη συνέχιση της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Έρευνα, τεχνολογική ανάπτυξη και καινοτομία και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Αμανατίδης τόνισεότι πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου που δεν διασφαλίζει ούτε ένα ευρώ κρατικής επιχορήγησης στα δημόσια ερευνητικά κέντρα, ούτε για την μισθοδοσία των ερευνητών και των τακτικών υπαλλήλων, ωθώντας τα κέντρα να μετατραπούν σε επιχειρήσεις μέσω της ανάπτυξης ίδιας επιχειρηματικής δραστηριότητας με οποιονδήποτε τρόπο και τους επιστημονικούς ερευνητές σε ραβδοσκόπους κεφαλαίων.
  Για την τροπολογία σχετικά με την Εκκλησία της Κρήτηςπου αφορά την εκλογή Αρχιεπισκόπου Κρήτης ο κ. Αμανατίδης δήλωσε ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα την υπερψηφίσει, ενώ αναφορικά με την τροπολογία για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων υποστήριξε ότι η απλή παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο δεν μπορεί να είναι λόγος για αργία υπαλλήλου και μάλιστα με γενικές διατάξεις και ότι  πρέπει να έρθει άμεσα ρύθμιση και όχι μόνο εντός ή εκτός του δημόσιου βίου.
Ακόμη ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης λύσης στο πρόβλημα λειτουργίας του σχολείου «18 Άνω», το οποίο πρέπει να λειτουργήσει με «πληρότητα».
 Τέλος τόνισε ότι η πλημμύρα του κόσμου στους δρόμους στην αυριανή απεργία θα πνίξει και θα σταματήσει τη ταξική πολιτική της συγκυβέρνησης, η οποία καταστρέφει όλα τα κοινωνικά αγαθά και δικαιώματα.

Αθήνα 26/11/2014


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!