Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης - Δελτίο τύπου


Δήμος Παύλου Μελά: Εγκαίνια της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014, από το Δήμαρχο Παύλου Μελά κ. Δημήτρη Δεμουρτζίδη και από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων και Αθλητικών Εκδηλώσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από τη Δημόσια Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές  Α.Ε» και φορέας κατασκευής είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Παύλου Μελά. Το νέο κλειστό Γυμναστήριο, στο οποίο μπορούν να διεξαχθούν αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, είναι προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ κι έχει εμβαδόν 1.360τ.μ. και ύψος 13,45μ.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Αντιπρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας «Δυναμική Έργων Α.Ε», όπως και εκπαιδευτικοί, μαθητές και πλήθος κόσμου.
Ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τόνισε στην ομιλία του τη σημασία των έργων στη Δυτική Θεσσαλονίκη, σε μια περιοχή όπου λείπουν τα έργα υποδομής.
Η Διευθύντρια του Σχολείου, κα Σοφία Καλαϊτζόγλου απηύθυνε θερμό καλωσόρισμα στους παρευρισκομένους ενώ ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, κ. Δημήτρης Δεμουρτζίδης, έκανε ξεχωριστή αναφορά σε όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο και πιο συγκεκριμένα στις διοικήσεις των πρώην Δημάρχων Πολίχνης, κ. Μιχάλη Ξανθόπουλου, κ. Κώστα Θεοδωρίδη όπως επίσης και στον πρώην Δήμαρχο Παύλου Μελά, κ. Διαμαντή Παπαδόπουλο, που κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πολίχνης, ενώ το κλειστό Γυμναστήριο έφτασε πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του. «Κάθε Δήμαρχος πρέπει να χτίζει σε ότι βρίσκει, να παίρνει την σκυτάλη και να τρέχει ότι ξεκίνησε ο προηγούμενος. Ευχή μου είναι κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, να έχουμε τη δυνατότητα να εγκαινιάζουμε τέτοια έργα που είναι πολύ σημαντικά για τους συμπολίτες μας. Η πόλη έχει ανάγκη από σχολικές και αθλητικές υποδομές υψηλής ποιότητας, αντάξιες των προσδοκιών της νεολαίας. Θα εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Δημήτρης Δεμουρτζίδης.
O Γενικός  Γραμματέας Δημοσίων Έργων, κος Στράτος Σιμόπουλος δήλωσε ότι «η πολιτική έχει νόημα όταν μπορεί να παράγει αποτελέσματα προς όφελος των πολιτών. Αποτέλεσμα μιας τέτοιας δράσης είναι και η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, που εγκαινιάσαμε, αυξάνοντας τις αθλητικές υποδομές στην Πολίχνη. Την ίδια πορεία θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε με συνέπεια».
Ο Αντιπρόεδρος των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος, επισήμανε ότι στόχος είναι να εξαλειφθεί το πρόβλημα της έλλειψης σχολικής στέγης στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τα σχολεία να γίνουν πιο ασφαλή, πιο λειτουργικά αλλά και πιο όμορφα. Στο τέλος των εγκαινίων ακολούθησαν αγώνες επίδειξης ακαδημιών μπάσκετ των συλλόγων «ΑΜΠ Σύλλογος Γονέων 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολίχνης οι Μετεωρίτες», «ΑΣ Αναγέννηση Φλόγας Πολίχνης» και «Α.Ε.Σ. Μετεώρων»


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!