Δ. Κορδελιού - Ευόσμου: Μάγεψε η “Επιστήμη των Χριστουγέννων”


 Μάγεψε η “Επιστήμη των Χριστουγέννων”Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού και με την παρουσία μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων    πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου η "Επιστήμη των Χριστουγέννων", η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης-Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού, στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Κορδελιού  - Ευόσμου.

Κατά τη διάρκεια της πετυχημένης εκδήλωσης οι φοιτητές της ομάδας Physics Partizani του Α.Π.Θ. και το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Ευόσμου (Ε.Κ.Φ.Ε.) παρουσίασαν μία σειρά πειραμάτων (σχηματισμός χιονιού, κατασκευή κομήτη και πυροτεχνημάτων κ.λπ.) ενθουσιάζοντας το κοινό.

 Μάγεψε η “Επιστήμη των Χριστουγέννων”Με ένα γεμάτο πρόγραμμα διάρκειας δύο ωρών ο καθηγητής Θ. Πιερράτος -ιδιαίτερα έμπειρος και βραβευμένος σε πανελλήνιο επίπεδο για το σχεδιασμό καινοτόμων πειραματικών διατάξεων με απλά υλικά-, και οι Physics Partizani εξήγησαν φυσικά φαινόμενα, γεγονότα και καταστάσεις της καθημερινής ζωής μας με ευφάνταστο και ταυτόχρονα διαδραστικό και ψυχαγωγικό τρόπο, κάνοντας την επιστήμη της Φυσικής πιο προσιτή, καλώντας όλους και όλες: "να μάθουμε να παρατηρούμε, να προβληματιζόμαστε, να σκεφτόμαστε και να θέτουμε ερωτήματα...".

 Μάγεψε η “Επιστήμη των Χριστουγέννων”Το "παρών" στην εκδήλωση έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού-Πολιτισμού Γιάννης Καμαρινός, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας Βασίλης Ταλατάς, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Κ.Ε. Ζαχαρίας Σεμερτζίδης και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Χρήστος Σταμπουλής.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ευόσμου.



Πηγή: www.kordelio-evosmos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!