Δ. Ωραιόκαστρο: Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»- Αρχές του νέου έτους η έναρξη του προγράμματος «Άθληση για όλους»


Τρίτη 09 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αναβαθμίζεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι»-
Αρχές του νέου έτους η έναρξη
του προγράμματος «Άθληση για όλους»

Στην αναβάθμιση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στην περιοχή του πρώην δήμου Καλλιθέας προχωρά η δημοτική αρχή Ωραιοκάστρου, η οποία από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς, αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα.

Η απόφαση για την αγορά ενός αυτοκινήτου αναμένεται να βοηθήσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των κατοίκων της περιοχής που θα μπορούν πλέον να απολαμβάνουν των προνομίων του προγράμματος. Η έλλειψη μεταφορικού μέσου ανάγκαζε τους υπαλλήλους του προγράμματος να εξυπηρετούν μόνο τους κατοίκους του Πενταλόφου, έδρα του εν λόγω προγράμματος, κάτι το οποίο θα αλλάξει με την αγορά του αυτοκινήτου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα έξοδα κίνησης του αυτοκινήτου καλύπτονται από το πρόγραμμα και δεν θα υπάρχει επιβάρυνση του δήμου.

Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» αυτή τη στιγμή διαθέτει όλο το ιατροφαρμακευτικό υλικό για τις ανάγκες των κατοίκων, ενώ για πρώτη φορά δημιουργείται λίστα οφειλομένων του προγράμματος η οποία θα επεκταθεί σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του πρώην δήμου Καλλιθέας.

Στο μεταξύ, στις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος «Άθληση για όλους», το οποίο για πρώτη φορά ξεκινά τόσο νωρίς, καθώς τα προηγούμενα χρόνια η ημερομηνία έναρξής του ήταν στις αρχές Απριλίου. Προηγήθηκε αξιολόγηση του προγράμματος, προστέθηκαν δράσεις ενώ αφαιρέθηκαν όσες δεν λειτουργούσαν. Η ΔΗΚΕΩ έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 18 γυμναστών, αν και για το δήμο εγκρίθηκαν 21 θέσεις, προκειμένου να υπάρξει ανταποδοτικότητα και να μην αναγκαστεί ο δήμος να προχωρήσει σε περαιτέρω επιδότηση. Το εν λόγω πρόγραμμα για πρώτη φορά θα έχει διάρκεια υπερδιπλάσια των προηγούμενων ετών (θα λήξει τον Ιούλιο) καθώς επετεύχθη η έναρξή του από τις αρχές του έτους, και όχι κατά τον μήνα Απρίλιο, όπως γινόταν κατά το παρελθόν.

Όσον αφορά στη μεταφορά της ΔΗΚΕΩ να σημειωθεί ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί, όπως αποφασίστηκε, όταν γίνουν οι κατάλληλες υποδομές στο κτίριο «Παύλος Μελάς» στην περιοχή του Παλαιοκάστρου.
Αυτοτελές γραφείο επικοινωνίας
και δημοσίων σχέσεων


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!