Η Εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στις 2 Φεβρουαρίου - άρθρο

 
Ημέρα και γιορτή της μητέρας η εορτή της Υπαπαντής στις 2 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο! Η μητρότητα -αν είναι θέλημα Θεού- αποτελεί ευλογία του Θεού προς τη γυναίκα και υπακοή της γυναίκας στο Νόμο του Θεού.
Η μητρότητα είναι μία ύψιστη «Λειτουργία» με «συνιερουργό»  τη γυναίκα! Μαζί με τον Θεό η γυναίκα ιερουργεί ένα μεγάλο μυστήριο της ζωής! Μέσα στην αγκαλιά της μητέρας κρύβεται το μέλλον του κόσμου. Μέσα στην αγκαλιά της μητέρας κρύβεται το μέλλον του κόσμου. Ξαπλωμένο το παιδί στη μητρική αγκαλιά δεν ρουφά μόνο το μητρικό γάλα, αλλά αφουγκράζεται τους χτύπους της μητρικής καρδίας και απορροφά από εκεί τους πολυτιμότερους χυμούς για τη μετέπειτα ζωή του.
Και αφού το σύμβολο της μητέρας είναι το παιδί της και αφού η καλύτερη κούνια για το παιδί είναι η αγκαλιά της μητέρας του, τότε δεν υπάρχει πιο όμορφη μέρα, για να γιορτάζουν μητέρα και παιδί, από την εορτή της Υπαπαντής. 

Η Παναγία, η Μητέρα των μητέρων, είναι η πιο ευλογημένη Μητέρα του κόσμου. Ευλογημένη όμως είναι και κάθε μητέρα, που βλέπει στα ματάκια του παιδιού της να καθρεφτίζεται ο ουρανός. Γι΄αυτό με ταπείνωση ας ζητούμε την ευλογία του Θεού και με θερμή πίστης ας Τον παρακαλούμε: Ευλόγησε, Κύριε, τις μητέρες! Ευλόγησε το έργο και τον κόπου τους! Τη χαρά και τον πόνο τους! Το γέλιο και το δάκρυ τους!
Χρόνια Πολλά 

άρθρο αναγνώστη του avatonpress.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!