Πέθανε ο πατέρας της «Nutella» και του «Ferrero Rocher» -Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ιταλίας [φώτο]


Ο Μικέλε Φερέρο, ο πατέρας της "Nutella", που τον έκανε τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Ιταλία, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Φερέρο κληρονόμησε από τον ζαχαροπλάστη πατέρα του μία μικρή επιχείρηση και τη συνταγή μίας «σούπερ κρέμας» με βάση τα φουντούκια και το κακάο, στην οποία έδωσε το 1964 το όνομα «Nutella» και επάνω στην οποία έχτισε μία αυτοκρατορία.
Ο όμιλος Φερέρο (Kinder, Ferrero Rocher, Mon Cheri) απασχολεί σήμερα περισσότερους από 22.000 υπαλλήλους σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει ετήσιο κύκλο εργασιών ύψους άνω των 8 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Ο Μικέλε Φερέρο είχε παραδώσει τα ηνία της επιχείρησής του το 2011 στον γιο του Τζιοβάνι. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η οικογένεια Φερέρο είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες περιουσίες της Ιταλίας, που εκτιμάται στα 14,9 δισεκατομμύρια ευρώ.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!