Θες σπίτι; Πέταξε ένα μάνγκο...

Την παλιά του τέχνη θυμήθηκε για άλλη μία φορά ο Νικολάς Μαδούρο, οδηγός λεωφορείου -πάλαι ποτέ- πριν εκλεγεί να διαδεχτεί τον μακαρίτη Ούγκο Τσάβες στην προεδρία της Βενεζουέλας. Την ώρα λοιπόν που είχε καθίσει στο τιμόνι ενός λεωφορείου κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο κεντρικό κρατίδιο Αράγουα, ξαφνικά ένα μάνγκο μπήκε απ' το παράθυρο και τον χτύπησε στο κεφάλι! 

Ελαφρώς ενοχλημένος αλλά ψύχραιμος, ο 52χρονος πρόεδρος έπιασε το φρούτο και διαπίστωσε πως πάνω του είχε γραμμένο το μήνυμα «Αν μπορείς, τηλεφώνησέ μου»... Δεν επρόκειτο για κάποιο πονηρό, αλλά ευφάνταστο ραβασάκι κάποιας θαυμάστριας, αλλά για την απέλπιδα προσπάθεια μιας γυναίκας να του τραβήξει την προσοχή για να του γνωστοποιήσει το πρόβλημά της.

«Η Μαρλένι Ολίβο είχε ένα θέμα με το σπίτι της», είπε μία μέρα αργότερα ο Μαδούρο σε τηλεοπτική του εμφάνιση, κρατώντας στο χέρι το επίμαχο μάνγκο. «Της τηλεφώνησαν. Εκείνη φοβήθηκε, δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ήταν αλήθεια...» δήλωσε περήφανα και στη συνέχεια, γυρίζοντας προς την κάμερα, της είπε ζωντανά σε εθνικό δίκτυο: «Ενέκρινα ένα σπίτι για σένα, Μαρλένι, στο πλαίσιο της Μεγάλης Αποστολής Στέγασης της Βενεζουέλας. Αύριο, το αργότερο μεθαύριο, θα σου το παραχωρήσουμε»...

Άναυδη η Μαρλένι, ευχαρίστησε τον πρόεδρο για τη μεγαλοψυχία του, τονίζοντας πως δεν είχε κακό σκοπό παρά μόνο ήθελε να πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της πριν πεθάνει, να γίνει ιδιοκτήτρια ενός σπιτιού. 

Στα χνάρια του χαρισματικού προκατόχου του και με μπόλικη δόση λαϊκισμού, ο Μαδούρο δωρίζει συχνά-πυκνά σε πολίτες από κατοικίες και ηλεκτρικές συσκευές έως συντάξεις και επιδόματα, προσπαθώντας σε μια κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την πετρελαιοπαραγωγό χώρα του να τους ευαρεστήσει, την ώρα που η δημοτικότητά του έχει πάρει την κατιούσα εξαιτίας και των χρόνιων ελλείψεων σε βασικά προϊόντα.

Κι ενώ δεν είναι σπάνιο στους οπαδούς του να του πετούν χαρτιά με τα αιτήματά τους όταν τον συναντούν από κοντά, το... φρούτο ως μέσο επικοινωνίας έγραψε «ιστορία».

«Αν με ένα μάνγκο σάς χαρίζουν σπίτια, τότε ξέρετε τι να κάνετε. Πετάξτε του έναν ανανά!» προέτρεψε η αντιπολιτευόμενη, φιλοαμερικανική ιστοσελίδα Dollar Today, που μεταξύ άλλων καταγράφει τις αγοραπωλησίες δολαρίων και αγαθών στη μαύρη αγορά της Βενεζουέλας.

Το καλαμπούρι συνεχίστηκε στο twitter, όπου δημιουργήθηκαν τάχιστα τα hashtag #manguicidio και #mangocide (από τις λέξεις mango και homicide, δηλαδή δολοφονία) - μια ειρωνική απόπειρα χρηστών να γελοιοποιήσουν τους πρόσφατους ισχυρισμούς Μαδούρο ότι οι ΗΠΑ απεργάζονται σχέδια να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του και να τον δολοφονήσουν.

«Δεν δάγκωσα το μάνγκο επειδή έχει καταχωρηθεί και ταξινομηθεί στο αρχείο του κράτους ως επίσημη επιστολή προς τον πρόεδρο της χώρας», κατέληξε με χιούμορ ο Μαδούρο.

 

 

 

 

 


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!