Νεπάλ: Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών

Αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων που βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια δίνουν τα σωστικά συνεργεία στο Νεπάλ, καθώς η χώρα προσπαθεί να συνέλθει από το καταστροφικό πλήγμα των 7,8 Ρίχτερ, που άφησε πίσω του περισσότερους από 2.500 νεκρούς σε ολόκληρη την περιοχή των Ιμαλαΐων.

Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν είναι ακόμα γνωστός. Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό της Αστυνομίας, μόνο το Νεπάλ θρηνεί τουλάχιστον 2.430 θύματα, ενώ το Εθνικό Κέντρο Έκτακτων Επιχειρήσεων κάνει λόγο για 2.352 νεκρούς. Περίπου 90 άνθρωποι ακόμα έχασαν τη ζωή τους στην Ινδία, το Θιβέτ και το Μπαγκλαντές.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται.

Η κατάσταση στην περιοχή της πρωτεύουσας Κατμαντού είναι τραγική. Τα νοσοκομεία και οι υπόλοιπες υποδομές πρόνοιας βρίσκονται στα όριά τους, στην προσπάθεια να φροντίσουν τους περισσότερους από 6.000 τραυματίες.

Όπως μεταδίδουν ανταποκριτές διεθνών μέσων ενημέρωσης, υπάρχουν πολλές διακοπές στην ηλεκτροδότηση, ενώ τα νοσοκομεία έχουν σχεδόν γεμίσει με τις σορούς νεκρών. Σε πολλές ζώνες, τα νοσοκομεία και τα ιατρεία έχουν εγκαταλειφθεί λόγω φόβων για τη στατικότητα των κτηρίων, με τους ιατρούς να κάνουν ό,τι μπορούν σε αντίσκηνα.

Iσχυροί μετασεισμοί συγκλονίζουν σήμερα το Νεπάλ και την πρωτεύουσα Κατμαντού.

Ο μεγαλύτερος μετασεισμός είχε μέγεθος 6,7 βαθμών και σημειώθηκε σε μια περιοχή που βρίσκεται βορειοδυτικά του Κατμαντού, σε κοντινή απόσταση από την κινεζική μεθόριο, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Η δόνηση έγινε αισθητή έως το όρος Έβερεστ, όπου προκάλεσε νέες χιονοστιβάδες, σύμφωνα με τους ορειβάτες που βρίσκονται στο σημείο.

Οι διασώστες σκάβουν με τα χέρια στα συντρίμμια

Δραματικές είναι οι εικόνες απεγκλωβισμού ανθρώπων από τα συντρίμμια στο ισοπεδωμένο, Κατμαντού, στο Νεπάλ. Διασώστες με γυμνά χέρια σκάβουν στα ερείπια για να βρουν επιζώντες και να ανασύρουν τους  νεκρούς, ενώ οι κάτοικοι παρά το τσουχτερό κρύο πέρασαν τη νύχτα στην ύπαιθρο.  Ισχυρός μετασεισμός 6,7 βαθμών Ρίχτερ προκάλεσε νέα χιονοστιβάδα στο Έβερεστ.

Είχαν προβλέψει τον σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ;

Σοκάρουν τα βίντεο από το φονικό σεισμό


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!