Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων απο τον Δ. Παύλου Μελά &τους συλλόγους Ακρίτες του Πόντου, Αλέξανδρος Υψηλάντης Ηλιούπολης και Ένωση Παντίων Πολίχνης



 
genoktonia_pontiwn12.jpg
 
Εκδήλωση Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, από το Δήμο Παύλου Μελά και τους συλλόγους Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, Αλέξανδρο Υψηλάντη Ηλιούπολης και Ένωση Ποντίων Πολίχνης. Η Γενοκτονία αποτελεί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ,  ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το βαρύτερο σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού (1916 - 1923) είναι η δεύτερη, χρονικά, Γενοκτονία του 20ού αιώνα. Το Φεβρουάριο του 1994, η Βουλή των Ελλήνων ψήφισε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης  Μαΐου, ως Ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων στο μαρτυρικό  Πόντο. 
Ο Δήμος Παύλου Μελά (Τμήμα Πολιτισμού) και οι ποντιακοί σύλλογοι του Δήμου, Ακρίτες του Πόντου Σταυρούπολης, ΑλέξανδροςΥψηλάντης Ηλιούπολης και Ένωση Ποντίων Πολίχνης, τιμούν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου (19 Μαΐου), με τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας Βρύσης της Πολίχνης, τη Δευτέρα 18 Μαΐου και ώρα προσέλευσης 20.00.
Παρουσιάζουν oι Γιάννης Γεωργιάδης - Έφη Ιντζίδου
Μουσική αναφορά από το σχήμα του Γιώργου Πουλαντσακλή
Ιστορική αναδρομή από τον Καθηγητή Ιστορίας Α.Π.Θ. Κυριάκο Στ. Χατζηκυριακίδη
Μονόπρακτο δρώμενο από τη Γεωργία Σιδηροπούλου "Τη γιάγιας ημ τα δάκρεα"
Έκθεση φωτογραφικού υλικού 
-----------------------
κατεβάστε την αφίσα
κατεβάστε την πρόσκληση


 
 

Πηγή: www.pavlosmelas.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!