Τσίπρας: Ομολογώ ότι περίμενα τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών διαφορετική [video]


"Ομολογώ ότι περίμενα τη στάση των Ευρωπαίων ηγετών διαφορετική απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού να ζήσει με αξιοπρέπεια και αυτό είναι μια διαπίστωση που δεν αφορά στο αν εγώ έπεσα έξω, αλλά αν η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα στα χέρια ανθρώπων που μπορούν να την οδηγήσουν με ασφάλεια σε μια περίοδο με ασύμετρες απειλές και κρίσεις", απάντησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς εάν έπεσε έξω όταν προεκλογικά έλεγε ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα υποχωρήσει στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας.
"Εξακολουθώ να πιστεύω βέβαια και γι' αυτό το λόγο δεν χάνω την αυτοπεποίσή μου ούτε την αισιοδοξία μου, ότι απέναντι στην λαϊκή ετυμηγορία - όσο πιο ισχυρή δε είναι αυτή τόσο καλύτερα - θα αναγκαστούν να υποχωρήσουν. Δεν το έκαναν με την εκλογική αναμέτρηση, διότι είχαν συνηθίσει να έχουν κυβερνήσεις που λίγο -λίγο με την πίεση τις έφερναν στις θέσεις τους, τώρα που το δίλημμα είναι πολύ σαφές και συγκεκριμένο πιστεύω ότι θα υπάρξει μια υπαναχώρηση προκειμένου να προσχωρήσουν στο ρεαλισμό" τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Ερωτηθείς για το μήνυμα που θέλει να στείλει προς τα έξω απάντησε:
"Το μήνυμα είναι ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης, δεν έχει φύγει, θα βρίσκεται και την επόμενη μέρα της ημέρας στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης  Είμαστε εδώ, οι διαφορές μας στα δημοσιονομικά είναι μηδαμινές, στα άλλα είναι πάρα πολύ σημαντικές άρα ζητάμε μια λύση που θα είναι βιώσιμη οικονομικά κι όχι αδιέξοδη και αν αυτή η λύση δοθεί και στο και πέντε εμείς θα την πάρουμε."



Πηγή: www.enikos.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!