Πανελλήνιες 2016 και Γ Λυκείου: Όλες οι αλλαγές


Τη νέα σχολική χρονιά θα γίνουν διπλές εξετάσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, καθώς ενώ εγκαινιάζεται από την μία το νέο σύστημα με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τέσσερα ή πέντε εξεταζόμενα μαθήματα, όσοι δεν εισήχθησαν φέτος σε κάποια σχολή θα μπορούν να επιλέξουν και το παλιό σύστημα.
Όπως γράφει ο Χρήστος Κάτσικας στην Εφημερίδα των Συντακτών το εξεταστικό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του ερχόμενου εκπαιδευτικού έτους θα είναι μεικτό, καθώς εκτ΄9ος από τους μαθητές που θα ξεκινήσουν σε λίγες μέρες τη Γ' Λυκείου και θα εξεταστούν με το νέο σύστημα , δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικές θα έχουν καιόσοι υποψήφιοι δεν εισήχθησαν φέτος σε κάποια σχολή ή στη σχολή που επιθυμούσαν.
Όπως αναφέρει το αναλυτικό δημοσίευμα στη Γ' τάξη Γενικού Λυκείου τη νέα σχολική χρονιά θα εφαρμοστεί πρόγραμμα μαθημάτων 32 ωρών, που περιλαμβάνει 15 διδακτικές ώρες μαθημάτων γενικής παιδείας εβδομαδιαίως, 15 διδακτικές ώρες μαθημάτων προσανατολισμού και 2 διδακτικές ώρες μαθημάτων επιλογής.
Τα τμήματα των ιδρυμάτων κατατάσονται σε πέντε επιστημονικά πεδία που ορίζονται ως εξής:
1o Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες
2ο Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες
3ο Επιστήμες Υγείας και Ζωής
4ο Επιστήμες της εκπαίδευσης
5ο Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική
Διαβάστε  ΕΔΩ αναλυτικά όλες τις αλλαγές στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2016, καθώς και στο σχολικό πρόγραμμα στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Πηγή: www.alfavita.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!