Ερντογάν: Σύρος ο βομβιστής αυτοκτονίας που αιματοκύλησε την Κωνσταντινούπολη [φώτο]


Παγκόσμιο σοκ από την νέα τρομοκρατική επίθεση στην Τουρκία. Βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχτηκε στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης παρασέρνοντας στο θάνατο 10 άνδρες και τραυματίζοντας σοβαρά άλλους 15.

Οπως δήλωσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε διάγγελμά του, κατά τη διάρκεια του οποίου επιβεβαίωσε τον αριθμό των νεκρών και των τραυματιών, πίσω από την έκρηξη βρίσκεται Σύρος βομβιστής αυτοκτονίας.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγα λεπτά τις 10 (τοπική ώρα), στην περιοχή Σουλτάν Αχμέτ. Ενα άκρως τουριστικό σημείο, κοντά στο Μπλε Τζαμί και την Αγία Σοφία, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο τουρίστες.
Από την πρώτη στιγμή αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είχαν δει έναν άνδρα ζωσμένο με εκρηκτικά να ανατινάζεται και έτσι από νωρίς όλα έδειχναν ότι πρόκειται για  τρομοκρατικό χτύπημα.
Ανώτεροι Τούρκοι αξιωματικοί ασφαλείας μιλώντας στο Reuters ανέφεραν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμπλοκής του Ισλαμικού Κράτους στο τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.
Οι νεκροί στην πλειοψηφία τους είναι Γερμανοί και Νορβηγοί τουρίστες, ενώ ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και Τούρκοι πολίτες. Οσον αφορά τους τραυματίες, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογκάν αναφέρει ότι μεταξύ άλλων βρίσκονται 6 Γερμανοί, ένας Νορβηγός και ένας από το Περού. Τέσσερις από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση κάνονας όλους να πιστεύουν ότι ο αριθμός των νεκρών θα ανέβει.


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!