Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας στο Δήμο Παύλου Μελά με 4ο Γυμνάσιο Πολίχνης



Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας: Εθελοντές και μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά γιόρτασαν στο δασύλλιο των Μετεώρων
 Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας στις 21 Μαρτίου, που συμπίπτει με την πρώτη μέρα του εαρινού ηλιοστασίου, η ομάδα  δράσης των εθελοντών του 4ου Γυμνασίου  Πολίχνης  με την στήριξη του Δήμου Παύλου Μελά και συγκεκριμένα του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ανακύκλωσης & Πρασίνου  Σάκη Λαζαρίδη και των εθελοντών των «Φίλων του Δάσους» είχε μια πολύ ευχάριστη και δημιουργική μέρα εθελοντισμού. Οι 24 μαθητές της Γ΄ τάξης που διακρίθηκε το 2013 με την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Βραβείο Αειφόρου Σχολείου» στην κατηγορία Γυμνάσια - Λύκεια, οργάνωσαν μια δράση εθελοντισμού στο γειτονικό τους άλσος Μετεώρων. Στόχος τους η ανάγκη της προστασίας και ανάπτυξης του δασυλλίου της γειτονιάς τους, που είναι ένας πνεύμονας πρασίνου, χώρος για περίπατο, παιχνίδι και δραστηριότητες στη φύση. 
Τους μαθητές τεσσάρων τμημάτων της Γ΄ τάξης ενημέρωσαν κατά ομάδες μέσα στο σχολείο για τη δράση των εθελοντών της περιοχής τους ο Στράτος Φουρλάκης από τους  “Φίλους του Δάσους”, ο Αντώνης Καράγιωργας Πρόεδρος της ‘’Ένωσης για τα Δικαιώματα των Πεζών’’ και η Κατερίνα Μοσχούλα, μέλος της Ανεξάρτητης Ομάδας Νέων ‘’ΠΕΣ το Δυτικά’’. Ακολούθως, οι μαθητές πήραν συνέντευξη από τον Αντιδήμαρχο και τους εθελοντές που αφιέρωσαν όλο το πρωινό τους στη μετάδοση του μηνύματος της ενεργού συμμετοχής  των πολιτών, στην ευαισθητοποίησή τους σε όσα συμβαίνουν γύρω τους, στην ανάγκη προστασίας του δάσους, του περιβάλλοντος, στην ανάγκη της αλληλεγγύης και της προσφοράς.
Οι  24 μαθητές  που συμμετέχουν φέτος στο πρόγραμμα εθελοντισμού, με πολύ κέφι  μάζεψαν σκουπίδια από το δασάκι, έσκαψαν, φύτεψαν, πότισαν και υιοθέτησαν δύο δέντρα, συναρμολόγησαν και έβαψαν μαζί με τους «Φίλους του δάσους»  έναν τραπεζόπαγκο , τον τοποθέτησαν κοντά στα «δενδράκια» τους, φωτογραφήθηκαν και διασκέδασαν με την δράση αυτή όχι μόνο οι μαθητές αλλά και οι συνοδοί καθηγητές τους. Δόθηκαν αμοιβαίες υποσχέσεις για συνέχεια της συνεργασίας και νέες δράσεις που θα οδηγήσουν τους μαθητές στο δρόμο της κοινωνίας των πολιτών.
(Το Δελτίο Τύπου επιμελήθηκε η Ομάδα Επικοινωνίας των εθελοντών μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πολίχνης Δήμου Παύλου Μελά)


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!