Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Την «έφαγε» το έλλειμμα: Προς αποπομπή η πρόεδρος της Βραζιλίας!

Αντιμέτωπη με αποπομπή από το αξίωμα και δίκη είναι η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρουσέφ, που κατηγορείται ότι «μαγείρεψε» τα δημοσιονομικά στοιχεία της χώρας ώστε να επανεκλεγεί στο αξίωμα!

Αναβρασμός επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στην πολιτική ζωή της χώρας, καθώς η κα. Ρουσέφ φέρεται παραποίησε τα στοιχεία σχετικά με το δημόσιο έλλειμμα με στόχο να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία, κάτι που πέτυχε το 2014, με ποσοστό 51,6%.

Η Επιτροπή της Βουλής της Βραζιλίας που εξετάζει το ενδεχόμενο αποπομπής της προέδρου ανακοίνωσε την Πέμπτη πως υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για την κατηγορία. «Υπάρχουν σοβαρές παραβιάσεις που συνιστούν σημαντική απόκλιση από τα καθήκοντά της, σε βάρος των συμφερόντων του Έθνους. Τέτοιες πράξεις δικαιολογούν την έναρξη της διαδικασίας αποπομπής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της επιτροπής. Η 65μελής επιτροπή θα ψηφίσει την Δευτέρα και θα υποβάλει το αποτέλεσμα στην Βουλή για να τεθεί σε τελική ψηφοφορία, που αναμένεται ως τα τέλη της επόμενης εβδομάδας. Εάν τα 2/3 του σώματος ψηφίσουν υπέρ, η Ρουσέφ θα παραπεμφεί σε δίκη στην Γερουσία.

Η ίδια, πάντως, αρνείται όσα τις προσάπτουν και, σε πρόσφατες δηλώσεις της, την Τρίτη, έκανε λόγο για «πραξικόπημα εναντίον της δημοκρατίας» που ενορχηστρώθηκε από την αντιπολίτευση. «Δεν διέπραξα κανένα έγκλημα, δεν θα εγκαταλείψω ποτέ, δεν θα παραιτηθώ ποτέ», πρόσθεσε.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας