Ο Καμμένος στέλνει μόνιμες δυνάμεις κοντά στις Οινούσσες μετά τις τουρκικές παραβιάσεις

Μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας φέρεται να αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, μετά το μπαράζ τουρκικών παραβιάσεων τις τελευταίες ημέρες στον ελληνικό εναέριο χώρο.

 

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της Καθημερινής, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, υπό τη σκιά των συνεχόμενων πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες.

 

Να σημειωθεί πως παρά την συμφωνία Ελλάδας- Τουρκίας για ηρεμία κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών, οι τουρκικές προκλήσεις συνεχίστηκαν και τη Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή. Χθες μάλιστα, σκάφη της τουρκικής Ακτοφυλακής απείλησαν να συλλάβουν Έλληνα ψαρά στη θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών, με την δικαιολογία ότι έπλεε σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

 


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!