ΕΚΤ: Οι ελληνικές τράπεζες υπέστησαν ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών

Σε "πολιτικά προβλήματα που βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό τους" αποδίδει την ανακεφαλαιοποίηση του περσινού φθινοπώρου των τραπεζών της Ελλάδας η επικεφαλής του εποπτικού βραχίονα της ΕΚΤ, Ντανιέλ Νουί, σημειώνοντας πως υπέστησαν ζημιές λόγω των πολιτικών ταραχών.

 

"Δεν είναι τα πάντα λάθος των τραπεζών. Η εποπτεία των τραπεζών ήταν καλή, όμως υπέστησαν κάποιες ζημιές λόγω πολιτικών ταραχών, που είχε ως αποτέλεσμα την ανεκεφαλαιοποίηση" σημείωσε η κ. Νουί, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ολλανδική εφημερίδα Het Financieele Dagblad, προσθέτοντας ωστόσο πως δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τις ελληνικές τράπεζες με ιδρύματα από τη Γερμανία ή την Ολλανδία, καθώς το κάθε τραπεζικό σύστημα επηρεάστηκε σε διαφορετικό βαθμό από την κρίση.

 

Η ίδια τόνισε πως παρόλο που κάποιες τράπεζες βρίσκονται ακόμα σε φάση ανάκαμψης μετά την κρίση, πλέον είναι ασφαλέστερες σε σχέση με το παρελθόν. "Οι κεφαλαιακές θέσεις τους έχουν βελτιωθεί σημαντικά", υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η κεφαλαιακή επάρκειά τους είναι τέσσερις μονάδες μεγαλύτερη συγκριτικά με το 2012.


Πηγή: www.lifo.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!