Πανελλήνιες 2016: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να καταργήσει τις εξετάσεις εν μέσω πρεμιέρας


Η φράση «bad timing» (ελληνιστί «κακή χρονική στιγμή») εκφράζει απόλυτα τη στάση που επιδεικνύει το «βαθύ» ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα Παιδείας του οποίου αποφάσισε, τη στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές εξετάζονταν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, να εξαγγείλει την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το αρμόδιο τμήμα του κυβερνώντος κόμματος ανακοίνωσε ότι στόχος του είναι η «ελεύθερη πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», γεγονός που συνεπάγεται την οριστική απόσυρση του θεσμού των Πανελληνίων.
Κανείς δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι η διαδικασία των εξετάσεων είναι μια εξαιρετικά στρεσογόνος κατάσταση, στην οποία υποβάλλονται οι μαθητές και σίγουρα κανείς δεν διαφωνεί με μια μεταρρύθμιση στον τρόπο εισδοχής των μαθητών στα πανεπιστήμια και τα τεχνολογικά ιδρύματα.
Όμως, εκείνο που προξενεί εντύπωση είναι γιατί η Κουμουνδούρου αποφάσισε ανήμερα της πρεμιέρας των Πανελλαδικών, τη στιγμή που είναι δεδομένη η πίεση στους υποψηφίους και προέρχεται από την εξεταστική διαδικασία να μιλήσει για αλλαγές;


newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!