Άνω του 30% τα ποσοστά της ακροδεξιάς στην Αυστρία

Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί το ακροδεξιό «Κόμμα των Ελευθέρων» στην Αυστρία, καθώς σε δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, διαθέτει ποσοστά άνω του 30%.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα της εφημερίδας «Κρόνεν Τσάιτουνγκ», το Κόμμα των Ελευθέρων καταλαμβάνει την θέση στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 34% - μπροστά από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (26%), το Λαϊκό Κόμμα (18%) και τους Πράσινους (13%).

Στη δημοσκόπηση της εφημερίδας «Έστεραϊχ», το ακροδεξιό κόμμα επίσης συγκεντρώνει 34% και ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 24% , το Λαϊκό Κόμμα με 21% και οι Πράσινοι με 13%.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτικές εκλογές της Αυστρίας είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο του 2018.

Στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, ο υποψήφιος των Ελευθέρων συγκέντρωσε, στον β’ γύρο της εκλογικής αναμέτρησης, το πρωτοφανές ποσοστό του 49,7%, χάνοντας για μόλις 31.026 ψήφους από τον υποψήφιο των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!