Σε κατάστασης έκτακτης ανάγκης για άλλους 3 μήνες η Βενεζουέλα -Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Μαδούρο

Την κατάσταση οικονομικής έκτακτης ανάγκης παρέτεινε για τρεις μήνες ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νίκολας Μαδούρο, με την χώρα να παραμένει σε κρίση.

«Θα προχωρήσω στην υπογραφή (...) ενός νέου διατάγματος (...) για τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Ιούλιο» με στόχο την «ανάκτηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας» , είπε ο Μαδούρο χθες, κατηγορώντας τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας είχε υπογράψει ένα πρώτο διάταγμα την 14η Ιανουαρίου, με διάρκεια 60 ημερών, την ισχύ του οποίου παρέτεινε κατόπιν ως τον Μάρτιο. Ο Μαδούρο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δύο ημέρες μετά από την υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου που εξάγει η Βενεζουέλα στα 24 δολάρια το βαρέλι, την χαμηλότερη των τελευταίων 12 ετών.

Για τα προβλήματα της οικονομίας της χώρας του κατηγόρησε τις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μηχανορραφίες της αμερικανικής αντιπολίτευσης για την ανατροπή της κυβέρνησής του. Ως παράδειγμα, έφερε τη διαδικασία παραπομπής της Ντίλμα Ρούσεφ, της προέδρου της Βραζιλίας. «Η Ουάσιγκτον ενεργοποιεί μέτρα κατ' απαίτηση της φασιστικής δεξιάς της Βενεζουέλας, που ενισχύονται από το πραξικόπημα στη Βραζιλία», ανέφερε χαρακτηριστικά.  

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!