Κουρουμπλής: Πληρώνουμε 4 εκατ. ευρώ για ένα κτίριο που το μισό είναι «γιαπί»

Για το κτίριο επί της λεωφόρου Κηφισίας, έκτασης 32.000 τ.μ., που ανήκε στο υπουργείο Υγείας, και για το οποίο καταβάλλεται ενοίκιο 4 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ το μισό παραμένει γιαπί, μίλησε ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Ο Κώστας Ηλιάκης ήταν άριστος πιλότος και εξαιρετικός άνθρωπος. 
Νησί γνωστό στην αρχαιότητα για τη λατρεία της Ουρανίας ή Κυθερείας Αφροδίτης, τα Κύθηρα βρίσκονται νότια της Πελοποννήσου, στο σημείο…
Τρομοκρατικές επιθέσεις, καταστροφές της φύσης, φόνοι, πυρκαγιές, στιγμές που κατέγραψε ο φακός και θα μείνουν για πάντα στην Ιστορία.
Τα κρυστάλλινα νερά στη δυτική ακτογραμμή της Αυστραλίας βάφονται «κόκκινα» - Το θέαμα παγώνει το αίμα και προκαλεί τρόμο!
Κυκλοφόρησε το νέο του video clip του Νίκου Οικονομόπουλου για το τραγούδι «Ποιον Κοροϊδεύω»
Σίγουρα, δεν ήρθε το τέλος του κόσμου
Θα πάθετε πλάκα! 
Ο Giuliano Stroe (γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου, 2004) και γυμνάζεται από 2 χρονών... 

«Κάποια στιγμή μετεφέρθη το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου στο ΤΑΙΠΕΔ, και από εκεί πουλήθηκε σε κάποια εταιρεία με τη δέσμευση ότι θα είναι νοικιασμένο για 20 χρόνια. Το ποσό του ενοικίου είναι 4 εκατ. ευρώ ετησίως, με υποχρεωτική προσαύξηση κάθε χρόνο και με τρίμηνη προκαταβολή των ενοικίων. Δηλαδή πριν καν λειτουργήσει η οποία υπηρεσία θα πληρώνεται η προκαταβολή», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής και προσέθεσε:

«Εκεί στεγάζονταν ο ΕΟΠΥΥ για κάποιο διάσημα και έμεινε το ΕΚΕΠΥ. Μια υπηρεσία 15-20 ανθρώπων. Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι το μισό είναι γιαπί. Από τα 32.000 τ.μ τα 15-16.000 τ.μ. είναι γιαπί, και παρελήφθη ως λειτουργόν, δηλαδή ότι είχε λειτουργική ικανότητα. Δηλαδή πληρώνονται 4 εκατ. ευρώ το χρόνο, γιατί θεωρείται λειτουργικό. Ποτέ, όμως, δεν παρέλαβα ως υπουργός Υγείας, πρωτόκολλο παραλαβής. Και όσες φορές ετέθη το ερώτημα, δεν πήρα από πουθενά καμία απάντηση».

Σε άλλο σημείο, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «η χώρα παλεύει όλα αυτά τα χρόνια κάτω από πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες. Με λάθη, με αδυναμίες αλλά με κεντρικό στόχο να βγει η χώρα από την κρίση. Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Βέβαια στην πολιτική όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Ας κάνουμε λίγη υπομονή για να δούμε τις συνέπειες όλης αυτής της προσπάθειας. Και βέβαια, όλοι κρινόμαστε».

Για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου, ο αρμόδιος υπουργός επανέλαβε τις προτάσεις του, διευκρινίζοντας ότι δεν αποτελούν ακόμα θέσεις της κυβέρνησης ή του κόμματος.

Οι προτάσεις συνοψίζονται στα εξής: «Σπάσιμο» των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, εσωκομματικές δημοκρατικές διαδικασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, καθιέρωση απλής αναλογικής στις δύο πρώτες κατανομές, μείωση του μπόνους των 50 εδρών σε 30, τις οποίες θα λαμβάνει το πρώτο κόμμα ή συνδυασμός κομμάτων που έλαβε τουλάχιστον 40% και προηγείται πάνω από 1% από το δεύτερο κόμμα, δικαίωμα ψήφου στους 17άρηδες και διατήρηση του ορίου του 3% για είσοδο των κομμάτων στη Βουλή.


Πηγή: www.newsbomb.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!