Στην Κομοτηνή ο Παυλόπουλος - Για την 96η επέτειο της Θράκης

Στην Κομοτηνή βρίσκεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τον εορτασμό της 96ης επετείου από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό, στις 14 Μαΐου του 1920.

Στις 10:00 ο Προκόπης Παυλόπουλος θα δώσει το «παρών» στην αρχιερατική Θεία λειτουργία που θα τελεστεί στον ιστορικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κομοτηνή, προεξάρχοντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος. Στην συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και στις 11:00 θα παρακολουθήσει την παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων, μαθητών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον του, στην λεωφόρο Δημοκρατίας.

Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Παυλόπουλος θα αναγορευτεί Επίτιμος Διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης στο κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου, στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής. Οι προσφωνήσεις θα γίνουν από τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., καθηγητή Αθανάσιο Καραμπίνη καθώς και από την Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής, καθηγήτρια Μαρίκα Γιούνη.

Το περιεχόμενο της ομιλίας που θα εκφωνήσει με αφορμή την αναγόρευσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα αφορά στην «Συνταγματική κατοχύρωση της αστικής ευθύνης του Δημοσίου» με αφορμή την απόφαση ΣτΕ (Ολ.) 1501/2014.

Ο Δήμος Κομοτηνής, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα ανακηρύξει τον κ. Παυλόπουλο επίτιμο δημότη της πόλης σε τελετή που θα λάβει χώρα στις 14.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης.

Στις 15.15 Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθήσει σε δεξίωση προς τιμήν του που θα παραθέσει στο τουριστικό περίπτερο Νυμφαίας ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιώργος Πετρίδης και ακολούθως, στις 16.15, θα επισκεφθεί το Μουσείο Καραθεοδωρή.

 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!