Συνάντηση Μέρκελ - Ερντογάν τη Δευτέρα, εν μέσω γερμανικών ανησυχιών

Η Γερμανία εκφράζει την ανησυχία της για την αυξανόμενη πόλωση της εσωτερικής πολιτικής συζήτησης στην Τουρκία και η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα συζητήσει αυτό το θέμα με τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη συνάντηση που θα έχει μαζί του τη Δευτέρα, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ αντιδρώντας στην έγκριση από την τουρκική Εθνοσυνέλευση του πρώτου άρθρου ενός νομοσχεδίου που αίρει τη δικαστική ασυλία των βουλευτών, δήλωσε:

«Η γερμανική κυβέρνηση μόλις ενημερώθηκε για το αποτέλεσμα αυτής της ψηφοφορίας. Η αυξανόμενη πόλωση της εσωτερικής πολιτικής συζήτησης στην Τουρκία μας γεμίζει ανησυχία».

«Το όλο θέμα θα βρεθεί οπωσδήποτε μεταξύ των θεμάτων που η καγκελάριος θα συζητήσει στην Κωνσταντινούπολη, στο περιθώριο της ανθρωπιστικής Συνόδου Κορυφής, με τον πρόεδρο της Τουρκίας» δήλωσε ο Ζάιμπερτ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια διμερής συνάντηση σχεδιάζεται για τη Δευτέρα.

Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!