Στείλε την είδηση

Συμβαίνει κάτι σημαντικό στη γειτονιά σου;
Θέλεις να σχολιάσεις κάποιο γεγονός;
Στείλε μας ένα μήνυμα avatonpress@gmail.com

Ξεχάστε τους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών για φέτος λέει ο Φίλης

​Ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες προκαλούν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, με τις οποίες ξεκόβει ότι θα υπάρξει οποιαδήποτε πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών φέτος στα σχολεία.

Μιλώντας στο Mega, ο κ. Φίλης πάντως πρόβαλε ως βασική αιτία όχι τα μνημόνια και τις αυστηρές εντολές των δανειστών για περικοπή των δαπανών στην Παιδεία, αλλά το γεγονός ότι για να γίνουν διορισμοί χρειάζεται ένα σύστημα ΑΣΕΠ, που πλέον δεν υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να οργανωθεί.

Την ίδια ώρα, φρόντισε να τονίσει ότι δίνει μάχη για τα κενά στα σχολεία, χωρίς όμως να διαβεβαιώσει ότι τον Σεπτέμβριο δεν θα υπάρχει ούτε ένα σχολείο χωρίς δάσκαλους και καθηγητές.

Σε συνάντηση δε που είχε με τα σωματεία των εκπαιδευτικών, ο Ν. Φίλης τόνισε ότι μόλις ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και προσδιορισθεί το δημοσιονομικό κενό, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών με βάση το σχέδιο που έχει καταρτίσει και το οποίο προβλέπει 20.000 προσλήψεις έως το 2018.

Ζήτησε τέλος από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για το σύστημα διορισμών μέσω ΑΣΕΠ.


Πηγή: www.star.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!

^ Αρχή σελίδας