Ξεσηκωμός για το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Την έναρξη δυναμικών κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, προγραμματίζουν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το πρόγραμμα δράσης που έχει αποφασίσει το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημοτικών γκαράζ, δημαρχείων και λοιπών δημοτικών κτιρίων, τα οποία θα προσδιοριστούν με πρωτοβουλίες των κατά τόπους συλλόγων, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα οργανώσουν τη μαζική συμμετοχή τους στη 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία τις ημέρες συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, με τον χρόνο της απεργίας να αναμένεται να προσδιοριστεί με απόφαση της ΑΔΕΔΥ. 

«Το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου δρομολογεί την κατάργηση του θεσμού της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ προβλέπει μεταξύ άλλων περικοπή συντάξεων, κύριων και επικουρικών, μεγάλη μείωση του εφάπαξ, επανυπολογισμό των συντάξεων που ήδη καταβάλλονται», τονίζει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καταλήγοντας:

«Το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο έχει έναν μόνο στόχο. Να αφομοιώσει όλες τις μνημονιακές δεσμεύσεις που επιβάλλουν στη ζωή μας εξαθλίωση, περιθωριοποίηση, ανεργία. Αφαιρώντας ακόμη και από τους απόμαχους της εργασίας το δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης. Στερώντας από τη νέα γενιά την όρεξη και την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο». 

Με άλλη ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καταδικάζει τη νέα ποινική δίωξη του πρώην προέδρου της Ομοσπονδίας, Θ. Μπαλασόπουλου, και του νυν αναπληρωτή γενικού γραμματέα, Γ. Τσούνη, για τις απεργιακές κινητοποιήσεις του Οκτώβρη του 2011.

Η Ομοσπονδία κάνει λόγο για «εμμονή» να παραπεμφθεί σε δίκη ο κ. Μπαλασόπουλος, «γιατί υπέγραψε ως πρόεδρος ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που ενημέρωνε τους εργαζόμενους για τα αντιλαϊκά μέτρα που είχε λάβει η κυβέρνηση το 2011 και τους καλούσε να συμμετάσχουν στην απεργία». 

Καταγγέλλει ακόμη ότι «η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών που είχε αναλάβει την υπόθεση αυτή μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης έκρινε (την 1η Ιουλίου 2013) πως η υπόθεση πρέπει να τεθεί στο αρχείο, καθώς δεν στοιχειοθετείται κάποια αξιόποινη πράξη.

Εν συνεχεία δε, η υπόθεση “άνοιξε” και πάλι στις 16 Οκτωβρίου του 2013 και οι κ. Μπαλασόπουλος και Τσούνης παραπέμπονται σε δίκη στο Θ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016».

Στόχος «τελικά δεν είναι η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι αγώνες τους», τονίζει η ανακοίνωση.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!