Ν. Κοτζιάς: Δεν επιτρέπουμε τη μετατροπή της μειονότητας στη Θράκη σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει σε κάποιους να μετατρέψουν σε εργαλείο εξωτερικής πολιτικής τη μειονότητα (σ.σ. της Θράκης) αντί να αποδεχθούν τον ρόλο της ως γέφυρα φιλίας για όλη την περιοχή» προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην υπουργού και βουλευτή της Ν.Δ. Ευριπίδη Στυλιανίδη «Θράκη: Το επόμενο βήμα…», η οποία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι η Θράκη είναι ελληνική, δημοκρατική και ευρωπαϊκή και η Ελλάδα μία χώρα με δημοκρατία που σέβεται, προασπίζεται και αναπτύσσει τα δικαιώματα ειδικών ομάδων, όπως είναι οι μειονότητες.

Της δήλωσης του κ. Κοτζιά προηγήθηκε ανάρτηση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβουσόγλου, στο Twitter, με τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας να αναφέρει ότι υποδέχθηκε «αντιπροσωπεία της τουρκικής μειονότητας της Θράκης» και να τονίζει ότι «έχουν την ισχυρή στήριξή μας».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!