Μείωση στα επιτόκια καταθέσεων της Εθνικής Τράπεζας

Τη μείωση των επιτοκίων καταθέσεων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια της απόφασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για περικοπή του βασικού επιτοκίου του ευρώ κατά 5 μονάδες βάσης στο 0%.

Το νέο τιμολόγιο τίθεται σε εφαρμογή από την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016. Οι μειώσεις είναι περιορισμένες, κατά μέσο όρο 0,02 της μονάδας.

Επισημαίνεται ότι η μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ, κατά 0,05 της μονάδας, έχει ήδη ενσωματωθεί στα επιτόκια των δανειακών και καταθετικών λογαριασμών που συμβατικά συνδέονται με αυτό.

Αναλυτική πληροφόρηση, αναφορικά με τα επιτόκια καταθέσεων και δανείων σε ισχύ, παρέχεται στα Καταστήματα και την ιστοσελίδα της Τράπεζας .

Σημειώνεται πως σε ανάλογες μειώσεις στα επιτόκιά τους έχουν προχωρήσει η Τράπεζα Πειραιώς και η Eurobank από τον περασμένο μήνα.

Ο τρέχον κύκλος περικοπών θα κλείσει με τις μειώσεις επιτόκιων που έχει ήδη προαναγγείλει η Alpha Bank και θα εφαρμοστούν στις 21/5.


Πηγή: www.tovima.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!