Αμφίβολο αν θα εφαρμοστεί ή όχι ο κόφτης, λέει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής

«Ο μηχανισμός αυτόματης διόρθωσης υπήρχε από παλιά, δεν είναι κάτι καινουργιο. Καινούργια θα είναι η εφαρμογή του» είπε ο κ. Λιαργκόβας και εξέφρασε τον προβληματισμό του για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι. «Ρωτάτε αν θα εφαρμοστεί ο κόφτης. Εξαρτάται…» δήλωσε απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών και σημείωσε ότι υπάρχουν δύο αντίρροπες δυνάμεις που κανείς δεν ξέρει ποια θα υπερισχύσει. «Από τη μία υπάρχει το θετικό της ενεργοποίησης της συμφωνίας και από την άλλα η υλοποίηση των μέτρων που είναι υφεσιακά» είπε ο καθηγητής και εξήγησε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το αν η κυβέρνηση θα ακολουθήσει έναν πιο αναπτυξιακό δρόμο, από το εάν θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις και αν θα πατάξει την φοροδιαφυγή.

Ο κ. Λιαργκόβας εξέφρασε ταυτόχρονα τη «συγκρατημένη αισιοδοξία» του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά τις αποφάσεις του Eurogroup για το κλείσιμο της αξιολόγησης. «Το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι κομβικής σημασίας» είπε. «Μπορεί κανείς να είναι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί θα αυξηθεί η ρευστότητα και θα αρχίσει να πληρώνεται ένα μέρος των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» είπε και έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση να τρέξει γρηγορότερα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας λέγοντας χαρακτηριστικά: «η σκυτάλη περνάει τώρα στην κυβέρνηση».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!