Κουτσούμπας: Πραγματική ελάφρυνση χρέους, η επιστροφή των κομμένων μισθών και δώρων

Προσθέτοντας όμως, πως οι κυβερνώντες όταν μιλούν για ελάφρυνση χρέους έχουν στο μυαλό τους «επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων και ελάφρυνση των επιχειρηματικών ομίλων με νέες φοροαπαλλαγές, με νέα προνόμια, με ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους για να ριχτούν στον Καιάδα τα εργασιακά δικαιώματα, στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας κι ανταγωνιστικότητας».

Ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε πως η κυβέρνηση προκειμένου να κρύψει τη στρατηγική σύμπλευσή της με τη ΝΔ και τα άλλα αστικά κόμματα, προσπαθεί να αναβιώσει το διαχωρισμό του δημοψηφίσματος, ο οποίος είπε, αποδείχτηκε κάλπικος και χρεοκόπησε όταν όλοι μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο.

Πρόσθεσε πως οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα επιβεβαιώνουν τις προειδοποιήσεις του ΚΚΕ για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και επεσήμανε, πως η κυβέρνηση ψηφίζει αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα, που αποτελούν επιταγές του μεγάλου κεφαλαίου, «στο όνομα της ‘'ανάπτυξης'', που ‘'Θα'' έρθει, που ‘'Θα'' ανατείλει το φως, που ‘'Θα'' βγούμε από το τούνελ και άλλα τέτοια γνωστά και μη εξαιρετέα, από την εποχή ακόμα του Ανδρέα Παπανδρέου, του Μητσοτάκη πατέρα, του Σημίτη αρχηγού, του Κώστα Καραμανλή ανιψιού, του Γιώργου Παπανδρέου υιού, του Α. Σαμαρά και φυσικά τώρα του Αλέξη Τσίπρα, που αποδείχτηκε ότι τα παίρνει εύκολα τα γράμματα της υποκρισίας και της κοροϊδίας».

Επιπλέον ανέφερε πως η ανάπτυξη για την οποία μιλάει ο πρωθυπουργός «βασίζεται στη συντριβή της εργατικής τάξης, στη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης, στην κατεδάφιση των εργασιακών δικαιωμάτων», γιατί σ' αυτά βασίζεται η ανάπτυξη στον καπιταλιστικό κόσμο και τόνισε πως «αυτή η ανάπτυξη έχει ταξικό πρόσημο. Έχει το πρόσημο των κερδών των καπιταλιστών και τη θωράκιση της εξουσίας τους».

Αναφερόμενος στην θέση του ΚΚΕ για την παιδεία, υπογράμμισε πως «βρίσκεται στον αντίποδα της αστικής αντίληψης, που την υποτάσσει στις εκάστοτε εκμεταλλευτικές ανάγκες» και σημείωσε ότι, «η πρόταση του ΚΚΕ για το σχολείο των λαϊκών αναγκών, των κοινωνικών δυνατοτήτων και απαιτήσεων της εποχής μας, είναι συμβολή στην προβολή της πρότασης διεξόδου, της ρεαλιστικότητας και αναγκαιότητας του σοσιαλισμού. Αποτελεί ταυτόχρονα όπλο στην αντιπαράθεση με τις κατά καιρούς αλλαγές που προωθούνται από το κεφάλαιο, το αστικό κράτος και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς στους οποίους συμμετέχει η Ελλάδα».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι «μπροστά σε όλα αυτά τα αποτρόπαια που συμβαίνουν στην χώρα» μιλάμε με περηφάνια για το Λαϊκό Διδασκαλείο στα Τρόπαια, όπου «συνετελέσθη ένα τεράστιο διαπαιδαγωγικό και εκπαιδευτικό έργο, μέσα στην καρδιά του εμφύλιου πολέμου, με το όπλο στο χέρι. Αποδεικνύει την ανωτερότητα του αγώνα του ΔΣΕ, το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η λαϊκή εξουσία και οι θεσμοί της, λαογέννητοι οι περισσότεροι από αυτούς, μέσα στη φωτιά της μάχης και του σκληρού ταξικού αγώνα, για το δίκιο των κατατρεγμένων και καταπιεσμένων».


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!