Γ. Κατρούγκαλος: Ο "κόφτης" δεν φέρνει αυτόματα μέτρα

«Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει αυτόματα μέτρα, είναι ένας μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού... Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού» είπε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στον Σκάι για τον μηχανισμό αυτόματης διόρθωσης δημοσιονομικών αποκλίσεων.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι δεν θα υπάρχει αυτόματη μείωση μισθών και συντάξεων και αναφέρθηκε στη δυνανότητα εναλλακτικών μέτρων.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, σημείωσε ειδικότερα ότι, για παράδειγμα, αν χρειαστεί, «αντί να μειώσουμε συντάξεις μπορεί να αυξήσουμε τη φορολογία (...) και τις εισφορές προσωρινά». «Όταν σου λείπουν χρήματα, είτε να μειώσεις τη δαπάνη μπορείς ή να αυξήσεις τα έσοδα» σημείωσε. Επισήμανε πάντως ότι μιλάει υποθετικά. 

Μιλώντας και στον ρ/σ Alpha, εκτίμησε πως «δεν θα χρειαστεί να ενεργοποιηθεί ο κόφτης γιατί θα πιάσουμε τους στόχους».

Επισήμανε ότι «στο αρνητικό σενάριο, η κυβέρνηση πρότεινε να έχει το δικαίωμα λήψης ισοδύναμων μέτρων αντί να μειώνει μισθούς και συντάξεις. Το ΔΝΤ ζητούσε συγκεκριμένα μέτρα προληπτικά και προφανώς θα έθιγαν μισθούς και συντάξεις».

CareerNet.gr: Βρείτε τώρα τη δουλειά που σας ταιριάζει!


Πηγή: www.naftemporiki.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!