Τριήμερες μουσικές εκδηλώσεις στην Καλαμαριά από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου



                                                                                          Καλαμαριά   18 – 05 - 2016        

                                                            ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

Τριήμερες μουσικές εκδηλώσεις στην Καλαμαριά από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου
   
Τις καθιερωμένες τριήμερες μουσικές εκδηλώσεις- φεστιβάλ  με τίτλο «Μουσική ΄Ανοιξη 2016» οι οποίες ξεκινούν το Σάββατο 21 Μαΐου με ώρα έναρξης 7 το βράδυ και τις τρείς μέρες, πραγματοποιεί το Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, που διοργανώνει  με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου.
Διακόσιοι πενήντα και πλέον σπουδαστές του Ωδείου θα εμφανιστούν επί σκηνής του δημοτικού  θεάτρου «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 & Αργυρουπόλεως)  και θα παρουσιάσουν ενώπιον κοινού, έργα από την ευρωπαϊκή, την ελληνική και τη σύγχρονη μουσική.
Σκοπός του φεστιβάλ είναι να δοθεί  στους νέους καλλιτέχνες η «σκηνή»  με τον τρόπο που πρέπει, ώστε παρουσιάζοντας τη δουλειά τους στο κοινό να εκφραστούν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν και τέλος να ανέβουν ένα σκαλοπάτι ψηλότερα ατενίζοντας με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων και συναυλιών διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 21/5: Την αυλαία των εκδηλώσεων  ανοίγουν οι Ορχήστρες Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου ΠαιδικήΝεανική  και Ενηλίκων οι οποίες θα παρουσιάσουν αγαπημένα έργα Ελλήνων συνθετών, ενώ  το τμήμα Φωνητικής θα ταξιδέψει το κοινό  με τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο σε ενορχήστρωση και διδασκαλία της Λίνας Μπακατσή.

Κυριακή 22/5: Στη σκηνή ανεβαίνει η Νεοσύστατη Χορωδία ενηλίκων με έργα του Μάνου Χατζιδάκι και του Χρήστου Βερνάρδου υπό τη  διεύθυνση της  Ιρένας Κράιτσικ . Στη συνέχεια η Παιδική – Νεανική Χορωδία  θα αποδώσει  το έργο του  Μάνου Χατζιδάκι «Η Λιλιπούπολη»  σε ενορχήστρωση και διεύθυνση του Μιχάλη Πιπέρκου. Θα ακολουθήσει  η Νεανική Χορωδία η οποία θα τραγουδήσει έργο του σπουδαστή από την τάξη Σύνθεσης της  Βασιλικής Τσεκουροπούλου & Στράτου Τσανακτσίδη.  Στη συνέχεια θα εμφανιστεί η  Ορχήστρα Εγχόρδων η οποία θα παρουσιάσει   έργα ευρωπαϊκής μουσικής από τον 17ο έως και τον 19ο αιώνα. Σολίστ στο βιολί θα είναι ο σπουδαστής Τιμολέων Κωνσταντινίδης και στο εκκλησιαστικό όργανο ο Κωνσταντίνος Ισαακίδης. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Αχιλλέας Καπλανίδης.  Το σύνολο κρουστών του Ωδείου θα κλείσει τη μουσική βραδιά με latin ρυθμούς σε επιμέλεια και ενορχήστρωση του Γιώργου Κατιάκου.

Δευτέρα 23/5:  Τελευταία βραδιά του φεστιβάλ η Σχολή της Μουσικής Προπαιδείας θα παρουσιάσει το έργο του A. Vivaldi «Τέσσερις εποχές»  σε διασκευή και επιμέλεια της Ειρήνης Ζάχου.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!