Ιερές κατάρες από τον Αμβρόσιο

Κάθε όριο υπερέβη ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος ενώ θα έπρεπε να κηρύττει διδάγματα αγάπης και όχι μίσους, επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο χυδαιότητας.

Κάθε όριο υπερέβη ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος ενώ θα έπρεπε να κηρύττει διδάγματα αγάπης και όχι μίσους επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο χυδαιότηταςΜιλώντας από άμβωνος τη Μ. Παρασκευή στο Αίγιο, μετά τη μεταφορά των Επιταφίων, ενώπιον πλήθους πιστών που ανέμεναν με λαχτάρα τα… λυτρωτικά του λόγια, προκάλεσε αίσθηση και αρνητικά σχόλια, όταν αντί να μιλήσει ενωτικά υπέρ της αλληλεγγύης ανάμεσα στους ανθρώπους για τις άγιες αυτές ημέρες, απηύθυνε έναν επαίσχυντο λόγο μίσους, αμαυρώνοντας την ιερή ημέρα και «ποδοπατώντας» την θεϊκή εντολή «Αγαπάτε Αλλήλους».

Επικαλούμενος τον «φόβο της ψυχής του» για τις «προκλήσεις» που καλείται να αντιμετωπίσει η εκκλησία, άφησε άναυδους όσους τον άκουσαν να λέει χαρακτηριστικά: «Να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο «φανερό δείπνο» των άθεων εξαπολύοντας μύδρους: «Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν».

»Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν. Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου», είπε χαρακτηριστικά.

Τα λόγια του Αμβρόσιου προκάλεσαν την έντονη αντίδραση των πιστών οι οποίοι φώναζαν «αυτό όμως δεν είναι αγάπη». Ενώ άλλοι ζητούσαν να επέμβει η αστυνομία…

Δείτε το επίμαχο βίντεο:


Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: Οι επιλογές και οι πεποιθήσεις του καθενός για ευαίσθητα θέματα όπως η θρησκεία κρίνονται και θα κριθούν όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα όμως – πόσο μάλλον ένας εκπρόσωπος της Χριστιανοσύνης και της εκκλησιαστικής ζωής- να μιλά για εκδίκηση και να κρίνει κατά το δοκούν ποιος πρέπει να «καεί στην πυρά». Εξάλλου ο ρόλος των κληρικών είναι να μεταδίδουν το μήνυμα της αγάπης, ακριβώς όπως έπραξε ο Χριστός.

Πηγή βίντεο: filodimos.gr και youtube (κανάλι «Αιγιώτης Βοστιτσιάνος»)

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!