Τη «μερική αποβλάκωση της κοινωνίας» καταγγέλλει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Τη «μερική αποβλάκωση της κοινωνίας» κατήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση των επιθέσεων κατά των προσφύγων.

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερο τους πρώτους μήνες του 2016», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός, σε συνέντευξή του στον δημοσιογραφικό όμιλο Funke.

Από τον Ιανουάριο, το υπουργείο έχει καταγράψει περισσότερες από 1.100 εγκληματικές πράξεις κατά προσφύγων, 449 κατά κέντρων φιλοξενίας και 654 κατά ανθρώπων εκτός των κέντρων.

Η προσφυγική κρίση «έδρασε ως επιταχυντής», διευκολύνοντας ορισμένους να περάσουν στην πράξη, εξήγησε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών.

Το 2015, στη Γερμανία καταγράφηκαν περί τις 1.000 επιθέσεις κατά κέντρων στέγασης προσφύγων, που αποδίδονται στην άκρα δεξιά. Πρόκειται για αύξηση κατά 427% - ανάλογη με την εισροή προσφύγων στη χώρα.

Από την αρχή του έτους, οι αφίξεις προσφύγων στη Γερμανία έχουν μειωθεί, λόγω του κλεισίματος των συνόρων κατά μήκος του βαλκανικού διαδρόμου.

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!