Πολυνομοσχέδιο: Κλαίω και θρηνώ... αλλά ψηφίζω από τους βουλευτές της κυβέρνησης

Το γνωστό παλαιοπολιτικό μονόπρακτο "κλαίω και θρηνώ… αλλά ψηφίζω…" αναβιώνουν υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διατρανώσουν (στα λόγια…) την αντίθεσή τους με την φοροκαταιγίδα των μέτρων και τις «εκχωρήσεις» ιδιωτικοποιήσεων που θα γίνουν από το Υπερταμείο και από την άλλη πλευρά παράλληλα να αιτιολογήσουν την θετική ψήφο που θα δώσουν την Κυριακή το απόγευμα.

Το κλασικό «ιλαροτραγικόν» μονόπρακτο της συγκυβέρνησης ξεκίνησε χθες αργά το βράδυ κατά την τελευταία ανάγνωση του Πολυνομοσχεδίου στις κοινές κοινοβουλευτικές Επιτροπές, από τον οικολόγος βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δημαρά και σήμερα συνεχίσθηκε… από τον έτερο οικολόγο αλλά και ταυτοχρόνως αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη.

Η αυλαία… άνοιξε με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δημαρά που με υγρά μάτια είπε ««Θρηνώ για την Αριστερά που αναγκάζεται να ψηφίζει πράγματα έξω από τα πιστεύω της… Θρηνώ για την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας. Για την υποδούλωση της πατρίδας και των Ελλήνων στους ξένους…. Δεν είναι τιμητικό να παραδίδουμε την δημόσια περιουσία άμεσα ή έμμεσα σε ξένα συμφέροντα ….Πού αλλού γίνεται αυτό;… Λυπάμαι για τους βουλευτές που έχουν βολευτεί στα προνόμια τους και τους δύο αστυνομικούς… Θρηνώ για το ειρηνοδικείο της Αδρίτσαινας που μπορεί να βγει στο σφυρί αντί να γίνει πολιτιστικό κέντρο… Θρηνώ για την καταστροφή του πλανήτη…» για να καταλήξει όμως πως «θρηνώ γιατί θα ψηφίσω μέτρα αν και δεν θέλω αλλά δεν έχω άλλη προοπτική…»!!!

Σήμερα, τη «σκυτάλη» του «κλαυσίγελου» πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, που «απάντησε» στον από κοινά πορευόμενο από την Οικολογία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δημαρά πως «μπορεί να γονατίσαμε το καλοκαίρι αλλά η χώρα έμεινε όρθια… Εγώ θα κλάψω αν πουλήσουμε μια μετοχή της ΔΕΗ, αλλά είναι καλύτερο από το να δώσουμε ένα σύγχρονο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο», πρόσθεσε πως το ίδιο σκέφτεται και για την ΕΥΔΑΠ…»

Το έργον… του «κλαίω και θρηνώ… αλλά ψηφίζω» θεωρείται βέβαιο ότι θα συνεχισθεί σήμερα και αύριο στην Βουλή από την πλευρά της κυβέρνησης και των βουλευτών της συγκυβέρνησης


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!