Σκόρπισαν τον θάνατο


Μακελειό σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στη Συρία, ενώ υποτίθεται ότι η εκεχειρία ισχύει ακόμα, με 7 βομβιστικές επιθέσεις στην επαρχία της Λαττάκειας, εναντίον θέσεων και στόχων που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στις πόλεις Ταρτούς και Τζάμπλα, σε σημεία πολύ κοντά σε ρωσικές στρατιωτικές βάσεις και τα θύματα ξεπερνούν τα 100.Οι πολύνεκρες επιθέσεις έλαβαν «υπογραφή» λίγη ώρα αργότερα, από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, που σε μήνυμά του ανέφερε ότι ο στόχος είναι οι Αλαουίτες, μια θρησκευτική μειονότητα της χώρας, στην οποία ανήκει και ο πρόεδρος Άσαντ.

Οι μισοί νεκροί προέκυψαν από 4 εκρήξεις στην Τζάμπλα, η μία εκ των οποίων σημειώθηκε δίπλα στη μονάδα έκτακτων περιστατικών του τοπικού νοσοκομείου και η άλλη στην είσοδο της πόλης, από παγιδευμένο αυτοκίνητο. Στην Ταρτούς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η μία έκρηξη προήλθε από βομβιστή αυτοκτονίας και η άλλη πάλι από παγιδευμένο αυτοκίνητο.

Στην Ταρτούς υπάρχει εδώ και χρόνια ρωσική ναυτική βάση, από την οποία παρέχεται ο εφοδιασμός του ρωσικού στρατού στη χώρα, ενώ στο αεροδρόμιο της Τζάμπλα φιλοξενούνται ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

Το Κρεμλίνο σχολίασε τα τρομοκρατικά χτυπήματα αναφέροντας ότι καταδεικνύεται για ακόμη μια φορά πόσο εύθραυστη είναι η κατάσταση στη Συρία, κι ότι θα πρέπει να γίνουν γρήγορα και μεγάλα βήματα για να συντελεστεί πρόοδος στη χώρα.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!