Καλαμαριά - ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ: «Χέρι βοηθείας» του Δήμου στην εργαζόμενη μητέραΚαλαμαριά   30 – 05 - 2016        

                                                            
                                                 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ

                                 ΘΕΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
«Χέρι βοηθείας» του Δήμου στην εργαζόμενη μητέρα

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ευαισθητοποιημένος σε θέματα που έχουν σχέση με τη νέα γενιά αλλά και με σεβασμό στα προβλήματα των συμπολιτών μας, εφαρμόζει με επιτυχία τα τελευταία χρόνια Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης Μαθητών κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών των Σχολείων.

Στην εποχή της έντονης και πολύπλευρης κρίσης που βιώνει η χώρα μας, έχουν επέλθει έντονες κοινωνικές αλλαγές που, μεταξύ άλλων, έχουν επιφέρει την
 πολύωρη επαγγελματική απασχόληση και των δύο γονέων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα απασχόλησης των νεαρών μαθητών κατά τη διάρκεια απουσίας, κυρίως της μητέρας, από το σπίτι. Το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Καλαμαριάς, λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις κοινωνικές συνθήκες, αλλά και την μεγάλη ανταπόκριση των εργαζόμενων γονέων κατά την εφαρμογή του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια, προχωρά και φέτος στην υλοποίησή του, δίνοντας λύση στην εργαζόμενη μητέρα και τη χαρά στα παιδιά να απασχοληθούν δημιουργικά, συνευρισκόμενα με συμμαθητές, γείτονες και φίλους τους.

 Το πρόγραμμα υλοποιείται το χρονικό διάστημα από 21 Ιουνίου μέχρι και 19 Αυγούστου και μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές- μαθήτριες των Δημοτικών σχολείων του Δήμου μας καθώς και
  οι μαθητές - μαθήτριες που έχουν τελειώσει το νηπιαγωγείο. Απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής  στο πρόγραμμα είναι να εργάζονται και οι δύο γονείς.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, εκτός από φύλαξη των παιδιών, θεατρικό παιχνίδι, ζωγραφική, χορό, γυμναστική, μουσική. Για την υλοποίησή του δημιουργούνται τμήματα «Δημιουργικής Απασχόλησης» σε τρία Δημοτικά σχολεία του Δήμου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο (στην οδό Τάκη Οικονομίδη 52, στο Καραμπουρνάκι), στο 11ο Δημοτικό (Φιλελλήνων 9, στον Αγ. Παντελεήμονα), στο 10ο Δημοτικό (Βρυούλων 51 - Αγ. Ιωάννης) καθώς και στο 10ο Νηπιαγωγείο (Ιωακείμ Γ΄ 46 , Αρετσού).

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν από την ερχόμενη Πέμπτη 2 Ιουνίου να αρχίσουν να  καταθέτουν την αίτηση συμμετοχής έως και την Τρίτη 14 Ιουνίου, από τις 9.00 το πρωί μέχρι τις 2.00 μετά το μεσημέρι, στην Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, (Καραμαούνα 1 - Πλατεία Σκρα), προσκομίζοντας:
Ø  φωτοτυπία του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού στην οποία να εμφαίνονται οι εμβολιασμοί και
Ø  βεβαίωση εργασίας της μητέρας ή κάρτα ανεργίας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα τηλ. 2313 314170-173-174. 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!