Καναδάς: Εφιαλτικές στιγμές από την πυρκαγιά που κατακαίει την Αλμπέρτα

"Καθόμαστε εδώ και το μόνο που βλέπουμε είναι φλόγες. Είναι πάρα πολύ τρομακτικό"

Ελπίδες ότι η πύρινη κόλαση θα αναχαιτιστεί δίνουν στους κατοίκους του Φορτ ΜακΜάρεϊ του Καναδά οι προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας για βροχόπτωση.

Οι αρχές διεξάγουν υποχρεωτικές εκκενώσεις περιμετρικά της περιοχής, μεταφέροντας τους κατοίκους σε κέντρα προσωρινής φιλοξενίας.

Η φωτιά έχει πενταπλασιαστεί σε μέγεθος και κινείται νότια. Μέχρι στιγμής πάνω από 88.000 άτομα υπολογίζεται πως έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, χωρίς να ξέρουν τι θα βρουν όταν επιστρέψουν.

«Δεν ξέρουμε τι θα έχει καεί και τι όχι, όταν θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε. Καθόμαστε εδώ και το μόνο που βλέπουμε είναι φλόγες. Είναι πάρα πολύ τρομακτικό», λέει μία κάτοικος.

Τουλάχιστον 7.500 εκτάρια έχουν γίνει στάχτη από την Κυριακή, όταν ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα.

Πέραν της φυσικής και κοινωνικής καταστροφής, η πυρκαγιά πλήττει και οικονομικά τη χώρα, καθώς εταιρείες παραγωγής πετρελαίου που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν κλείσει τις εγκαταστάσεις και τους αγωγούς τους.

Σύμφωνα με υπολογισμούς, η παραγωγή πετρελαίου έχει μειωθεί κατά 640.000 βαρέλια ημερησίως.

euronews


Πηγή: www.madata.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!