Αίσιο τέλος για τη μικρή Μαρία

Εντοπίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας η 3,5 ετών Μαρία-Ειρήνη Πρίντεζη, η οποία την Κυριακή του Πάσχα είχε εξαφανιστεί από την περιοχή του Σκαραμαγκά. Η Μαρία, η οποία είναι καλά στην υγεία της, βρέθηκε στη λεωφόρο Καβάλας στο Χαϊδάρι, τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, στην περιοχή Αφαία του Σκαραμαγκά, κοντά σε ξενοδοχείο, από άνδρα του λιμενικού μαζί με δύο γυναίκες, στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονταν από όλες τις υπηρεσίες.

Οι γονείς της Μαρίας-Ειρήνης κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου κι έκθεσης σε κίνδυνο, ενώ η ίδια μεταφέρθηκε από τη θεία της στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» για εξετάσεις.
 Δείτε τις δηλώσεις του παππού της μικρής Μαρίας μετά τον εντοπισμό της:Η μητέρα κρατείται στο ΑΤ της Αγίας Βαρβάρας και ο πατέρας στο ΑΤ Χαϊδαρίου

Το σημείο από όπου χάθηκε η μικρή Μαρία


Διερευνάται το ενδεχόμενο η μικρή Μαρία να έπεσε θύμα απαγωγής και να αφέθηκε ελεύθερη, όμως είναι πιθανόν να χάθηκε μόνη της, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, καθώς η ίδια ανέφερε στους αστυνομικούς ότι «ακολούθησε κάποια σκυλιά έξω από το σπίτι της και χάθηκε», ενώ είπε ότι το βράδυ κοιμήθηκε στο χορτάρι...

Ο παππούς της μικρής Μαρίας όμως δίνει μια άλλη διάσταση, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους πώς η εγγονή του απήχθη και μάλιστα ξέρει ποιος είναι ο δράστης. Αναμένεται να καταθέσει στην αστυνομία. Οι γονείς μεταβαίνουν στο τμήμαΗ ανακοίνωση από το Χαμόγελο του Παιδιού:


«Στις 02/05/2016 βρέθηκε η ανήλικη Μαρία- Ειρήνη Πρίντεζη η οποία είχε εξαφανιστεί στις 01/05/2016 από την περιοχή του Σκαραμαγκά και είναι ασφαλής και καλά στην υγεία της.

Σημαντικό ρόλο στην εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης έπαιξε η καλή συνεργασία μεταξύ της Ομάδας Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής» με τα εκπαιδευμένα σκυλιά που αυτή διαθέτει, καθώς και του Διασωστικού πληρώματος του «Χαμόγελου Του Παιδιού» που εξαρχής βρέθηκαν στο σημείο εξαφάνισης της ανήλικης. Καταλυτική ήταν η συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές, το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας-Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ.), την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που βοήθησαν στις διαδικασίες αναζήτησης της Μαρίας- Ειρήνης.

Εξαρχής, Ψυχολόγος από «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» βρέθηκε κοντά στην οικογένεια και θα βρεθεί κοντά στην Μαρία- Ειρήνη και την οικογένειά της για οτιδήποτε χρειαστούν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το διάστημα που αγνοούνταν η Μαρία- Ειρήνη, δεχθήκαμε πληθώρα τηλεφωνημάτων από ευαισθητοποιημένους συνανθρώπους μας οι οποίοι θέλησαν να βοηθήσουν στην αναζήτηση του παιδιού, γεγονός για το οποίο θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε θερμά. Καθοριστική υπήρξε, επίσης, η συμβολή των Μ.Μ.Ε. για την έγκαιρη ενημέρωση του κοινού με σκοπό την εύρεση της Μαρίας- Ειρήνης.

Ο Οργανισμός το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά τα οποία αναζητούνται. Καταλυτικό ρόλο παίζει συνήθως η δημοσιοποίηση μιας εξαφάνισης από τα Μ.Μ.Ε. και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στα πλαίσια των διεθνών συνεργασιών που έχει αναπτύξει, διαθέτει την τεχνογνωσία να χειρίζεται με επαγγελματισμό και εξειδίκευση περιστατικά εξαφανίσεων ανηλίκων. Σε διεθνές επίπεδο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

● Είναι μέλος του Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Θύματα Εκμετάλλευσης Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Ηνωμένων Πολιτειών.

● Είναι μέλος του Δ.Σ στο Missing Children Europe.

● Είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Τηλεφωνικών Γραμμών για την προστασία των παιδιών (Child Helplines International)

● Είναι αναγνωρισμένος συνεργαζόμενος φορέας στο DPI (Department of Public Information) των Ηνωμένων Εθνών.

● Είναι αναγνωρισμένος Μ.Κ.Ο. με συμβουλευτικό ρόλο στο ECOSOC (Economic and Social Council) των Ηνωμένων Εθνών

● Είναι μέλος στο διεθνές site για τις εξαφανίσεις ανηλίκων www.missingkids.com

● Είναι μέλος στην EFSC (European Federation for Street Children).

● Είναι μέλος στο ευρωπαϊκό δίκτυο για τα δικαιώματα του παιδιού Eurochild

Στην προσπάθεια του Οργανισμού μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους».

Η αγγελία εξαφάνισης:

Πηγή: www.zougla.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!