«Αδειασε» ο καταυλισμός στην Ειδομένη

Ομαλά και χωρίς επεισόδια συνεχίστηκε χθες για τρίτη ημέρα η επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης, όπου μέχρι αργά το βράδυ απομακρύνθηκαν οι περίπου 1.000 - 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν μείνει στον καταυλισμό. Επόμενο βήμα της κυβέρνησης σύμφωνα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα είναι το κλείσιμο του καταυλισμού του Ελληνικού και κατόπιν του Πειραιά. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Μουζάλας απέφυγε να δεσμευτεί για το πότε θα γίνει η εκκένωση του Ελληνικού, ωστόσο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τελειώνουμε σήμερα με την Ειδομένη, μια πληγή για τη χώρα μας και τους πρόσφυγες. Προτεραιότητα τώρα θα έχει το Ελληνικό», σημειώνοντας, πάντως, ότι «θα κλείσει το Ελληνικό, δεν μπορώ να σας πω χρονικά πότε, αλλά συνήθως αυτό που λέω γίνεται».

Εν τω μεταξύ, στην Ειδομένη θα παραμείνουν αστυνομικές δυνάμεις και τις επόμενες ημέρες, αφενός για να διασφαλίσουν ότι η σιδηροδρομική γραμμή θα παραμείνει ανοιχτή και αφετέρου για να μην επιστρέψουν πρόσφυγες και μετανάστες στον καταυλισμό. Και αυτό γιατί περίπου 4.000 μετανάστες πήγαν στο δάσος, και σε βενζινάδικα και δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν να επιστρέψουν όταν τελειώσει η επιχείρηση.

Χθες μετέβησαν στην περιοχή και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Τόσκας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κ. Τζανέτο Φιλιππάκο και τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Κ. Τσουβαλά. Ο κ. Τόσκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιχείρηση εκκένωσης της Ειδομένης: «Δεν ήρθαμε για πανηγυρισμούς, ήρθαμε για να δούμε τη διαφορετική, πλέον, κατάσταση. Η όλη επιχείρηση εξελίχθηκε, όπως είχε σχεδιαστεί, και όπως έπρεπε».


Πηγή: www.imerisia.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!