Ένας νεκρός κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στην πλατεία Ταξίμ

Την ίδια στιγμή, η τουρκική αστυνομία προχώρησε στη χρήση κανονιών νερού και δακρυγόνων σήμερα, καθώς ξέσπασαν επεισόδια, όταν εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να προσεγγίσουν και να εισέλθουν στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη.

Ο σταθμός του μετρό στην πλατεία Ταξίμ και η έξοδος του σταθμού Σισχάνε στον πεζόδρομο Ιστικλάλ θα παραμείνουν κλειστοί, όπως και οι δρόμοι κοντά στην πλατεία.

Divan kavşağından Taksim'e yürümek isteyen 40 kişilik bir gruba polis müdahale ettihttps://t.co/4UWMNMzyhl

Οι αρχές έχουν απαγορεύσει τους εορτασμούς για τη σημερινή ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ωστόσο μια ομάδα διαδηλωτών προσπάθησαν να προσεγγίσουν την πλατεία σε μια συμβολική κίνηση, αλλά περικυκλώθηκαν από την αστυνομία.

#1M16#1Mayıs'ta Taksim'e çıkmak isteyen bir gruba yönelik Beşiktaş'ta yaşanan polis gözaltısı. #dokuz8/@Heidi_Ce pic.twitter.com/7fq7hMHt2o

Αρκετοί διαδηλωτές φέρονται να έχουν προσαχθεί μέσα σε λεωφορείο της αστυνομίας, σύμφωνα με τηλεοπτικά πλάνα που μεταδίδει το CNN Turk.

Παράλληλα, τρεις διαδηλωτές που επέβαιναν σε ένα ταξί συνελήφθησαν, επειδή φώναζαν συνθήματα κατά της αστυνομίας, που έκανε έλεγχο σε μια άλλη ομάδα διαδηλωτών.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν συμφωνήσει με μερικές εργατικές οργανώσεις να τιμήσουν τη σημερινή ημέρα σε ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο προάστιο Μπακίρκιοϊ, κοντά στο αεροδρόμιο.

Εν τω μεταξύ, αυστηρά είναι τα μέτρα που έχουν πάρει οι αρχές στο Şişli, το κεντρικό τζαμί της πόλης.

İcazetli Bakırköy Pazar Yeri 1 Mayıs alanı değil Mücadele ile kazandığımız Taksim 1 Mayıs alanıdır pic.twitter.com/aIdfIfnRmw

(Πηγή: hurriyetdailynews, RT)


Πηγή: news247.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!