Σήμερα... κληρώνει για Ρούσεφ

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση της καθαίρεσης της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ.

Σήμερα Τετάρτη, θεωρητικά, πρόκειται να ξεκινήσει στη Γερουσία η ψηφοφορία για την παραπομπή της σε πολιτική δίκη, κάτι που αν υπερψηφιστεί, όπως αναμένεται, θα σημάνει την προσωρινή απομάκρυνση της προέδρου από την εξουσία.

Στο μεταξύ ο εκτελών χρέη προέδρου στην Κάτω Βουλή, Βαλντίρ Μαρανιάο, ο οποίος προχθές είχε ακυρώσει λόγω παρατυπιών την απόφαση που είχε λάβει το σώμα για καθαίρεση της Ρούσεφ, ανακάλεσε την απόφασή του 12 ώρες αργότερα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Αυτό, αφού είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου της Γερουσίας, Ρενάν Καλιέιρος, ότι η προγραμματισμένη διαδικασία για σήμερα θα διεξαχθεί κανονικά.

Χθες, οι δικηγόροι της Ντίλμα Ρούσεφ προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο ζητώντας του να εμποδίσει την ψηφοφορία στη Γερουσία.

Με τα γεγονότα να διαδέχονται το ένα το άλλο με μεγάλη ταχύτητα, το μόνο βέβαιο στη Βραζιλία δείχνει να είναι η συνέχιση της πολιτικής αβεβαιότητας.


Πηγή: www.efsyn.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!