Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Ασκούμενων και Νέων δικηγόρων Αθηνών -Αιχμές κατά του ΔΣΑ

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών, Αλέξανδρος Μαντζούτσος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της αποχής των δικηγόρων μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και παράλληλα καλεί τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να σταματήσει την αποχή.

Στη δήλωση παραίτησής του, ο κ. Μαντζούτσος αναφέρει ότι η αποχή των δικηγόρων είναι αναποτελεσματική, «διότι περισσότερο πλήττει τους ίδιους, παρά ασκεί πίεση στην κυβέρνηση». 

Ακόμη, σημειώνει ότι «η συνεχιζόμενη αποχή σε περίοδο ακραίας οικονομικής κρίσης εξοντώνει τους συναδέλφους, που βασίζονται για την επιβίωσή τους, αποκλειστικά, στα έσοδα από την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος». 

«Πολλώ δε μάλλον, η συνέχιση της αποχής ακόμα και μετά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου αποκτά χαρακτηριστικά "αυτοκτονίας" για το νέο και μαχόμενο δικηγόρο, ο οποίος αδυνατεί, πλέον, να καλύψει τα έξοδα όχι μόνο της δικηγορίας, αλλά και της ίδιας του της επιβίωσης» προσθέτει.

Πηγή φωτογραφίας: flickr/Brian Turner 


Πηγή: www.iefimerida.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!