Μετασεισμοί "χορεύουν" την Κρήτη - Τι λένε οι σεισμολόγοι - ΒΙΝΤΕΟ

Ο σεισμός των 5,5 ρίχτερ που ταρακούνησε ολόκληρη την Κρήτη στις 11.36 το πρωί, έχει αναστατώσει τους κατοίκους. Την ανησυχία τους μάλιστα, εντείνουν οι μετασεισμοί που γίνονται...

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το κτίριο όπου συστεγάζονται δύο δημοτικά σχολεία στο Ηράκλειο, το 53ο και το 54ο, παρουσίασε πρόβλημα -μια ρωγμή- σε μια κολόνα. Δάσκαλοι και μαθητές ανησύχησαν και βγήκαν από το σχολείο, όμως μετά από αυτοψία, έγινε γνωστό ότι πρόκειται για μια παλιά ρωγμή.

Επίσης, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν περιμένουν τσουνάμι, όπως νωρίτερα είχε ανακοινωθεί σε σχετική οδηγία...

Όσο για τους μετασεισμούς που γίνονται, ο Ε. Λέκκας εμφανίζεται καθησυχαστικός. Ακούστε όσα είπε στην ΕΡΤ τόσο ο ίδιος όσο και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος. 

Παρά την ανησυχία που προκάλεσε καταρχήν στους κατοίκους της Αν. Κρήτης, ο ισχυρός σεισμός έντασης 5,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 11:36 στη θαλάσσια περιοχή Νότια Νοτιοανατολικά της Ζάκρου Σητείας και ανατολικά της Ιεράπετρας και έγινε αισθητός σε όλο σχεδόν το νησί, δεν έχουν καταγραφεί ουσιαστικά προβλήματα.

Κατά τον σεισμό αρκετοί κάτοικοι της Ανατολικής Κρήτης βγήκαν από τα σπίτια τους λόγω και της διάρκειας του, όπως και μαθητές από τις σχολικές αίθουσες αλλά ευτυχώς η Κρήτη βγήκε αλώβητη από τα 5,5 Ρίχτερ αφού μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή: www.newsit.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!